ES Bringa - Roglic elismerte, hogy nem esett neki jól az Angliru
Roglic elismerte, hogy nem esett neki jól az Angliru
Fotó: Europress/AFP

Roglic elismerte, hogy nem esett neki jól az Angliru

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/11/02 09:49
Mire számítunk akkor, ha valakinek az összetett esélyesek közül rossz napja van az Anglirun? Egy perc hátrányra? Kettőre? Esetleg tízre? És mit mondunk a tíz másodpercre? Hisz Roglic - aki bevallotta, hogy nem esett jól neki a tegnapi szakasz vége - alig kapott valamit Carapaztól.

Persze, csak elbukta a piros trikót, és van némi hátránya, de komoly megzuhanásról azért szó sem volt tegnap.

"Jobban esett volna ha én adok a többieknek, de nem vészes a helyzetem, elég jól állok összetettben" - mondta a vasárnapi befutó után Roglic. 

"Nem volt jó napom, ha nincs ott velem Sepp Kuss - aki talán még a szakaszt is megnyerhette volna - valószínűleg még többet kapok. Elképesztő volt a csapatom, mindenki nagyon magas szinten teljesített. Lehet, hogy kaptam egy picit, de figyelembe véve az időfutamot, még minden esélyem megvan arra, hogy megnyerjem a Vueltát. Mert természetesen ez a célunk."

000_8UC82Y.jpgFotó: Europress/AFP

Carapaz visszavette a piros trikót, ami az eddig 12 szakasz során 8 napig volt Roglic-nál. Kettőjükön kívül más nem is vezette az összetettet. 

Kedden a 33 kilométer hosszú, de a végét tekintve bizony hegyi befutós időfutammal folytatódik a spanyol kör, és elnézve az utolsó hetet, Roglic-nak tényleg jók az esélyei. Hisz szigorúan a szintrajzok alapján, talán csak a szombati naptól kell tartania, amikor a Covatilla tetején lesz a cél.


Hozzászólások