ES Bringa - Roglic: "A többiek számára az volt a lényeg, hogy ne én nyerjek"
Roglic: "A többiek számára az volt a lényeg, hogy ne én nyerjek"
Fotó: Europress/AFP

Roglic: "A többiek számára az volt a lényeg, hogy ne én nyerjek"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/10/13 12:10
Az Emilia és a Tre Valli Varesine megnyerése után, nem jött a harmadik olasz egynapos, ennek ellenére Primoz Roglic egészen fantasztikus évet zárt.

Megnyerte élete első háromhetesét, a Girón két szakaszgyőzelem mellett a harmadik helyen zárt, a tegnapi Lombardiát pedig a hetedik helyen fejezte be. De ebben szerinte egy kicsit a riválisok is "benne voltak".

"Azt hiszem, hogy ezen a versenyen a többiek számára az volt a lényeg, hogy ne én nyerjek. Ez a felfogás egy picit új volt számomra, de mindenféleképp hasznos tapasztalat a jövőt illetően. Rám figyeltek, miközben Mollema el tudott lépni tőlünk. De Bauke abszolút nem véletlenül nyert, nagyon erős volt."

000_1LC8J1.jpg Fotó: Europress/AFP

A szlovén versenyző egyébként teljesen elégedett - a trikókkal együtt 16 győzelmet hozó - idényével, mint mondja, ettől a szezontól sokkal többet nem kérhetett volna.

"Ez volt életem eddigi legerősebb éve" - mondta Roglic a cyclingnews-nak. "Természetesen elégedett vagyok, mert az elmúlt hetek során az is kiderült számomra, hogy a jövőben lehet esélyem egy komoly egynaposon is. Most jön a tél, jön egy kis pihenő, de nagyon vár már az új versenyeket."

Hozzászólások