ES Bringa - Reszkess Giro, jön Lopez!
Reszkess Giro, jön Lopez!
Fotó: Europress/AFP

Reszkess Giro, jön Lopez!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/03/29 10:06

2017 novemberében Alexander Vinokourov a következő nyilatkozatot adta.

"Itt van nekünk Miguel Angel Lopez, aki hatalmas jövő előtt áll. Az elmúlt két évben sajnos többször betegség vagy sérülés nehezítette a dolgát, de ha a következő idényben elkerülik a bukások, végre megmutathatja azt, hogy mit is tud valójában. Tehetség, alázat, szorgalom, ez mind megvan benne."

Az Astana főnöke mindezt azután mondta, hogy a csapatától folyamatosan távoztak a nagy nevek (Nibali, Aru, Landa, Rosa) és azt pletykálták, hogy csökkentenie kellett a költségvetést.

Ekkor talán még nem sokat hittek Vinónak, pedig Lopezen látszott, hogy hatalmas tehetség. 2016-ban ugyan rögtön a Vuelta elején bukott, egy évvel később viszont két hegyi befutós szakaszt nyert a spanyol körön. Majd jött a tavalyi év, és két GT-dobogó (Giro+Vuelta). 

Ami rajta kívül csak két versenyzőnek, Froome-nak és Dumoulinnek sikerült.

D2w5jbVXgAEiOPi.jpg Fotó: twitter

Azt már december eleje tudjuk, hogy Lopez erre a szezonra az olasz kört választotta, de érdemes kitérni az indokaira is.

"Hogy miért a Giro? Mert tetszik az útvonal, és a három időfutam ellenére szerintem még fekszik is nekem"  - mondta Lopez még télen a Marcának. "Szerencsére az utolsó egyenkénti rövid, így a kemény harmadik héten meg lehet szerezni azt a különbséget, ami ott megtartható lesz. Egy mini hegyi időutammal kezdünk, de aztán bő egy hétig nem lesznek komoly emelkedők.Szóval elég 90%-os formában érkezni rajtra, a friss lábakra majd a második hét közepétől lesz szükség."

A Katalán kör királyszakaszát megnyerő Lopez (aki hamarosan apuka lesz, ezért is ünnepelt tegnap úgy, ahogy) egyértelmű célokkal vág majd neki a Girónak. Szeretné felülmúlni a tavalyi - fehér trikóval felturbózott - harmadik helyét.

"Az lesz a célom, hogy előre lépjek összetettben. 2018 kifejezetten szépen alakult, de ez mostantól nem érdekel senkit. Bár annak örülök, hogy a balszerencsém véget ért, és nem a bukásokról szólt az évem.  Bőven elképzelhető, hogy 2019-ben két nagy körön indulok, de a lényeg a Giro lesz. Minden attól függ, milyen érzésekkel tudom le azt a három hetet."

 

Hozzászólások