ES Bringa - Rendesen beparáztatta a Vuelta listavezetője a fiatal holland szakaszgyőztest
Rendesen beparáztatta a Vuelta listavezetője a fiatal holland szakaszgyőztest
Fotó: twitter

Rendesen beparáztatta a Vuelta listavezetője a fiatal holland szakaszgyőztest

LantiLanti
2019/08/28 13:17

A Vueltát vasárnap óta vezető Nicolas Roche nem véletlenül a kerékpárt ismerő közönség és a riválisok egyik nagy kedvence, hiszen rendszeresen színt visz a profizmus miatt egyre sablonosabbá váló sportba.

Az ír versenyző a keddi szakaszt követően például az első háromhetes győzelmét arató Fabio Jakobsennel szórakozott egy sort. 

A negyedik etap végén Jakobsen Roche honfitársa, a szintén ír Sam Bennett ellen sprintelt, és pár centivel előtte végzett. A hajrá részükről teljesen tiszta és sportszerű volt, a piros trikós azonban belekötött kicsit a 22 éves hollandba.

"Hárman együtt várakoztunk az eredményhirdetésre, és a poén kedvéért eljátszottam, hogy rettenetesen mérges vagyok. Odamentem a fiatal hollandhoz, és közöltem vele, szerintem ki kellene zárni, mert a sprintben direkt keresztbe ment Sam előtt. 'Láttalak! Eltértél az egyenes vonaltól! Tudom, hogy direkt csináltad' - kiabáltam neki, és az ujjammal hadonásztam az arca előtt" - mesélte Roche az Independentnek. 
"Sam pontosan tudta, hogy nem is láttam a sprintet, de szegény holland gyerek egy pillanatra azt hitte, komolyan gondolom, és nem értette, mi a bajom. Egészen addig, amíg Sammel el nem kezdtünk nevetni, és gratuláltunk neki a győzelméhez."

Roche előnye továbbra is kettő másodperc az összetettben Nairo Quintana előtt, ám ma jön az első igazán komoly hegyi befutós szakasz. A közvetítés 15:00-kor kezdődik az Eurosport 1-en. 

Hozzászólások