ES Bringa - Edzésen Evenepoellal
Edzésen Evenepoellal
Fotó: twitter// Edzésen Evenepoellal

Edzésen Evenepoellal

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/06/16 10:44
Mit eszik, mit iszik, merre vannak az állandó útvonalai, mit visz magával egy edzésre, és mennyit használja a telefonját? Na és wattmérőt? Hisz nagyon fiatal, húsz éves múlt, így nála akár alap is lehetne, hogy folyamatosan a számokat nézi.

Remco Evenepoel most elmeséli, hogy telik egy napja, mennyire figyel az étkezésre, merre jár edzeni, és mennyire volt jogos Levefere tavalyi, a súlyát illető kritikája.

Edzeni vagy versenyzeni szeretsz jobban?
Versenyezni. Ott az adrenalin sokkal erősebben jön és ezért többet bírsz. De edzés nélkül nem tudsz a kellő pillanatban erős lenni.

Szeretsz hosszúkat menni, vagy inkább a résztávok?
Jobban szeretem a hosszú edzéseket, mert akkor egész nap a kerékpáron vagyok. Megállok egy kávéra vagy eszem valamit, aztán este már nem marad más, mint a vacsi és az ágy.

Húsz éves vagy, kevesebbet mész, mint a nálad idősebbek?
Őszintén szólva fogalmam sincs mit csinálnak a többiek, nem szoktam nézni a számaikat. Amúgy is, mindenkinek másra van szüksége.

Mennyi volt az eddigi leghosszabb edzésed?
Igazából a tavalyi San Sebastian. Előtte soha nem mentem még ilyen sokat egyszerre. Általában az órát nézem, nem a kilométereket.

EUMottdXQAUmYX_.jpg Fotó: twitter

Hogy néz ki egy átlagos heted? Mennyit mész általában? 
Három napos blokkokban dolgozom, aztán jön egy pihenőnap. De minden attól függ, hogy éreztem magam előző nap. Általában az utolsó kör a legkeményebb, akkor 6 órát is szoktam tekerni.

Wattmérő?
Ha hosszút megyek, érzésből teszem. De ha mondjuk Livignóban vagyunk, és mászom a Stelviót, ott szoktam nézni. De csak azért, nehogy feleslegesen széthajtsam magam.

És versenyen mennyit nézed a számokat?
Ez szituáció függő. Amikor az Algarvén hegyi befutót nyertem, rá sem néztem. De valamikor jól jön, hogy elkerüld a krízist. A hajrában viszont már csak előre nézel.

Mit iszol edzések közben?
A csapatnak van egy megállapodása a 6d Sports Nutrition-el, az ő izotóniás italaikat nyomom. A másik kulacsban mindig sima víz van. Általában viszek magammal két zselét, de a hosszú edzések közben szeretek megállni és bedobni valami édeset.

Hányszor állsz meg általában? 
Van egy hosszabb, amikor kávézom és eszem, meg pár rövidebb, hogy megtöltsem a kulacsokat.

Mit viszel magaddal állandó jelleggel? 
Lakáskulcsot, igazolványokat, egy kevés pénz, meg néhány imbuszkulcsot, ha valamit állítani kellene. Ja meg fülhallgatót. Néha szoktam zenét hallgatni, ha sokat megyek.

EUMotthXgAI8pyt.jpg Fotó: twitter

Mennyit telefonozol edzés közben?
Próbálok a lehető legkevesebbet. A haveroknak megírom, hogy ne hívjanak, meg néha anyuéknak szólok, hogy mikor érek haza. Na, ezért is kell a lakáskulcs, mert ők egész nap dolgoznak:)

Vannak fix útvonalaid?
Az edzőtáborokban és otthon is. Szeretek egymás után ugyanott menni, mert érzem mi változott az előző naphoz képest. Belgiumban nincs sok hosszú hegy, szóval ha kemény terepet akarok, elmegyek a Liege útvonalára. A fontosabb emelkedők nagyjából harminc kilométerre vannak tőlünk.

Általában mikor kelsz?
Mivel tíz körül lefekszem, órára kelek, majdnem mindig 7.30-kor. Gyerek vagyok, szükségem van a sok alvásra. Se nyújtás, se kávé, csak egy pohár víz, aztán megcsinálom a reggelit. Nagy müzli kedvelő vagyok, azt mindig tolok, de kenyeret már alig, azzal tavaly leálltam.

"Néha benyomok egy adag sült krumplit. Az jót tud tenni a lelki világomnak."

Ebéd otthon? 
Még a focis időszakban megtanultam magamra főzni, szóval ez megy, de szeretem is csinálni. Időfüggő a dolog, de egy salit a zuhanyzás után általában be szoktam nyomni. Na jó, és néha egy szelet kenyeret is:) Vagy iszom egy shake-t, amivel kihúzom vacsoráig. De speciális étrendem nincs, nem táblázatok alapján eszem. Hosszú tekerés után 2-3 amerikai palacsinta is be szokott figyelni:)

És a vacsi?
Kedv és ízlés kérdése, nem mindegy, mennyit mentem korábban. Tésztát csak vacsira eszem, ebédre soha, Szeretem a wokban készült kajákat, meg a halat. Néha, ha tudom, hogy másnap is sokat tekerek, benyomok egy adag sült krumplit. Az jót tud tenni a lelki világomnak:)

EREmU8wXkAEBiUx.jpg Fotó: twitter

Tavaly Lefevere-nek volt egy olyan nyilatkozata, hogy van rajtad némi súlyfelesleg.
Bántott is a dolog, asszem 4 kilót mondott, pedig nem volt igaz. A szezon elején szerintem nem is baj, ha van rajtad egy kicsi, az a kilométerekkel úgyis lejön. Amikor juniorban vb-t nyertem, 60 kiló voltam, 3.5-el kevesebb, mint most tavasszal.

Alkohol?
Soha, nem szeretem. Tea jöhet, a kóla szintén, de ásványvízből is csak a mentes.

Masszázs otthon?
Nem szoktam. Húsz percre lakik a legközelebbi masszőr, ha nagyon kell, elmegyek hozzá, de ez ritkán fordul elő.

És mit csinálsz általában az edzések között?
Próbálok magamhoz térni:) Ha vasárnap verseny van, általában hétfőn érek haza, szóval sok időm nincs. Főleg akkor, ha hét közben is megyünk valahol.


Bicisport

Hozzászólások