ES Bringa - Quintanát a második helyre fújta az oldalszél, Gilbert ismét szakaszt nyert
Quintanát a második helyre fújta az oldalszél, Gilbert ismét szakaszt nyert
Fotó: Europress/AFP

Quintanát a második helyre fújta az oldalszél, Gilbert ismét szakaszt nyert

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/09/11 17:42
Az oldalszélnek köszönhetően elképesztően gyors lett a Vuelta szerdai szakasza, melyet Philippe Gilbert nyert. Quintana bő öt percet adott a Roglic-féle sornak és már második összetettben. A szlovén versenyző megtartotta a piros trikót, de elismerte azt, hogy a nap elején nagyot hibázott.

Ez történt
Amikor mindenki arra készült, hogy jön egy újabb pihenőnap, az oldalszél alaposan bekavart. Még meg sem kaptuk az élő képet, amikor már komoly szakadásokról jöttek a hírek, igaz, Roglic-ot egyetlen közvetlen rivális sem tudta leszakítani. A piros trikós Lopezzel, Pogacarral, és Valverdével volt egy sorban, Quintana viszont - talán némi meglepetésre - három csapattárs társaságában eléggé el tudott lépni. Az utolsó ötvenesen belül például bő öt perc volt az előnye, vagyis a kolumbiai versenyző pont úgy állt összetettben, mint Valverde.

Bár ma hivatalosan nem szerepelt a programban kategorizált emelkedő, 2400 méternyi szintkülönbség csak bekerült a lábakba, vagyis ebben a folyamatos oldal, oldal-hátszélben ez egy nagyon kemény nap volt. Gilbert például utólag elárulta, hogy menet közben többször is 75-tel mentek a sík részeken.

Több részletben jött meg a mezőny, Gilbert a kicsit talán korán nyitó Bennettet nyomta le, így megszerezte a második győzelmét ezen a Vueltán. Quintana megtartotta a bő öt perc előnyét, vagyis felugrott a (!) második helyre összetettben. Valverde, Roglic, Lopez és Pogacar együtt jött meg, de ez minden volt számukra, csak nem egy pihenős nap.

ui: Egy Fuglsanggal való 'madisonos' váltás miatt Lopez 10 másodperces büntetést kapott. Vagyis az ő hátránya Roglic mögött: 4.09.

A 17. szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: ITT


A szakaszgyőztes - Philippe Gilbert (Quick-Step)
Ha oldalszél, akkor Quick-Step. Négyen ma is elöl voltak. Gilbert pedig nagyon erős, még mindig.

A nap száma - 50,6
Ekkora átlag jött ki a mai, 220 kilométer hosszú szakaszra.

A nap mondása 
"Ma hibáztam. Rosszul helyezkedtem a szakasz elején, de a srácok megmentették nekem a napot. Egy csatát elvesztettünk, de a háborút még nem. Menet közben egyszer sem éreztem azt, hogy el fogom bukni a Vueltát." (Primoz Roglic)

Ez jön 
Négy első kategóriás emelkedő, de nem hegyi befutó. De egy ilyen gyors szakasz után, mint a mai, érdekes lehet a csütörtöki nap. 

A 18. szakasz szintrajza: ITT
TV: 12.25 - Eurosport 

Hozzászólások