ES Bringa - Quintana már tudja, milyen versenyekkel melegít a Tourra
Quintana már tudja, milyen versenyekkel melegít a Tourra
Fotó: Europress/AFP

Quintana már tudja, milyen versenyekkel melegít a Tourra

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/06/01 10:10
Nairo Quintana 2015 óta minden idénynek úgy vágott neki, hogy szeretné megnyerni a Tour de France-t. Hiába az alaposan megváltoztatott versenynaptár, a céljai továbbra is változatlanok. Azaz ott lesz az augusztus 29-i nizzai rajton, és már az Arkea kerékpárosaként száll harcba a sárga trikóért.

Azt viszont eddig nem tudtuk, hogy Quintana hol fog indulni a Tour de France előtt, most viszont kiderült, hogy melyik két többnaposon láthatjuk.

A kolumbiai versenyző az augusztus 7-én kezdődő a Tour de l'Ainnel folytatja a szezont, melynek elején a Haut Var-t és a provence-i kört is megnyerte. Quintana fő felkészülési versenye az augusztus 12-én rajtoló Critérium du Dauphiné lesz, aztán jöhet a Tour.

000_1PW1UR.jpg Fotó: Europress/AFP

"A számaim tavaly is jók voltak, magam vagy a formám miatt nem izgultam egy pillanatig sem" - nyilatkozta még március végén Quintana. "Mondjuk úgy, egyéb okok miatt nem tudtam élesben hozni magam. Ahogy aláírtam, teljesen megnyugodtam. Mostantól nem kell másokkal háborúznom a kapitányi szerepért, mert olyan légkörben nem lehet rendesen dolgozni. Végre teljes nyugalomban, csak magamra figyelve készülhetek. Ez a legfontosabb."

Quintana eddigi pályafutása során hat alkalommal indult a Touron, és csak egyszer (2017-ben) nem zárt a Top 10-ben. A sárga trikóhoz talán 2013-ban, még újoncként volt a legközelebb, amikor 2. lett Froome mögött, és a fehér trikó mellett a hegyi összetettet is megnyerte.

Hozzászólások