ES Bringa - Quintana távozik, Carapazt az Ineos vinné, Enric Mas a Movistarhoz kerülhet
Quintana távozik, Carapazt az Ineos vinné, Enric Mas a Movistarhoz kerülhet
Fotó: Europress/AFP

Quintana távozik, Carapazt az Ineos vinné, Enric Mas a Movistarhoz kerülhet

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/06/06 09:41

Az első igazán pletykás cikkek általában július végén szoktak születni, most azonban már nem sokkal a Giro után ott tartunk, hogy érdemes összegyűjteni a legfontosabb (és legérdekesebb) híreket.

De nem árt hangsúlyozni, hivatalossá minden csak augusztus 1-e után válik. Addig meg maradnak a jól értesült újságok, és a pletykák
.- Kezdjük egy biztos hírrel, Julien Alaphilippe két évvel hosszabbított a Deceuninck - Quick Steppel, vagyis 2021 végéig Lefevere csapatánál marad. Korábban az Total Direct Energie 4 millió eurós ajánlatáról lehetett olvasni, de Alaphilippe valószínűleg nem ennyiért írt alá. Jóval valószínűbb, a 2 millió euró környéki fizetés.

- Az Ineos érdeklődik a friss Giro-győztes Richard Carapaz iránt. A Gazzetta úgy tudja, az eddig 150.000 eurót kereső ecuadori kerékpárosnak, a brit csapat 1.5 milliót adna. A Marca úgy értesült, hogy Carapaz maradni fog, méghozzá 1 millió eurós fizetésért.

- Nairo Quintana szinte biztosan távozik a Movistartól. A kolumbiai versenyzőt az UAE Emirates és a komoly erősítésekre készülő Areka-Samsic vinné. Az El Pais úgy tudja, a francia csapat 2.5 milliót adna évente Quintanának, és külön bónuszt a Tour de France megnyerése estén.

- Vincenzo Nibali jövőre a Trek csapatához igazol. Erről beszélt a keddi Gazzettában Massimo Zanetti, a Segafredo csoport főnöke. Nibali pótlására Mikel Landa érkezhet a Movistartól, aki egy korábbi interjúban arról beszélt, hogy még a hosszabbítás lehetőségét sem zárja ki.

- Eusebio Unzué nagyon szeretné a csapatában tudni Enric Mást. A tavalyi Vueltán második helyen záró spanyol versenyző szerződése lejár a QS-nél, és ha a Quintana-Landa kettős tényleg távozik, bőven lehet keret az ő megszerzésére. Még akkor is, ha Carapaz - nyilván komoly fizetésemelés után - mégiscsak marad. Hisz az ecuadori versenyző elmondta, kiválóan érzi magát a Movistarnál.

000_1F20H9.jpg Fotó: Europress/AFP

- Bár az év végén Elia Viviani szerződése is lejár, az olasz sprinter valószínűleg marad a Quick-Stepnél. 

- A holland De Telegraaf úgy tudja, hogy Jumbo Visma szívesen megszerezné a Katushával szerződést bontó Marcel Kittelt. Az üzletet Merijn Zeeman támogatja leginkább, hisz ő korábban két évig dolgozott Kittellel az Argos-Shimanoban. Ráadásul Tony Martin, a német sprinter egyik jó barátja is a Jumbónál teker, ami ugyancsak fontos szempont lehet.

- Ilnur Zakarin elhagyja a Katushát, és a CCC-nél folytatja. A lengyel csapat egyébként a Gazzetta értesülései szerint, már mindenben megegyezett a Girón szakaszt is nyerő Fausto Masnadával.

- Sam Bennett biztosan távozik a Borától, és jó eséllyel aláír a Katushához. Bár az ír sprintert állítólag a Quick-Step is figyeli. Mondjuk ha Viviani marad, akkor ebből az üzletből nyilván nem lesz semmi.

- A Marca arról írt, hogy a Movistar (az ineosos David De La Cruz mellett) a 34 éves Jakob Fuglsang iránt érdeklődik.

- A Girón két szakaszt is nyerő Pello Bilbao szinte biztosan a Bahrain-Meridánál folytatja, Jose Joaquin Rojas-hoz hasonlóan.

-  A norvég sajtó nemrég arról írt, hogy Alexander Kristoff közel áll a hosszabbításhoz az UAE Emirates-el.


Hozzászólások