ES Bringa - Quintana: Szeretnék egyedüli kapitány lenni a Touron
Quintana: Szeretnék egyedüli kapitány lenni a Touron
Fotó: Europress/AFP

Quintana: Szeretnék egyedüli kapitány lenni a Touron

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/10/29 11:03

"A Tour de France továbbra is hatalmas motivációt jelent számomra. Ezt az álmot nem szeretném elengedni. Nyertem már Girót, nyertem már Vueltát, de a Tour de France lenne a legnagyobb győzelmem. Ezért edzek minden nap, és ezért a versenyért képes vagyok bármit megtenni."

Nairo Quintana tehát nem mondott le a sárga trikó megszerzéséről, még egy ilyen, az ő szintjén kifejezetten gyenge idény után sem. 

"Hallottam olyan véleményeket, hogy nem szeretek edzeni, de erről szó sincs. Még mindig örömet okoz a tekerés, és őszintén leszek, idén pályafutásom legkomolyabb számait hoztam. Bár ebből semmi nem látszott az eredményeken. A Touron volt két nap, amikor külső körülmények miatt, nem tekerhettem a formámnak megfelelő szinten."

2019-ben továbbra is a Tour lesz a legfontosabb, és elnézve a kevés időfutamot, illetve az öt hegyi befutót, Quintana nem lehet elégedetlen az útvonallal.

000_1948BC.jpg Fotó: Europress/AFP

"Tetszenek a szakaszok. Sok hegy, komoly szintkülönbségek, ez fekszik nekem. De látni kell azt is, hogy egyre nagyobb a konkurencia, sok ellenfél lépett előre, szóval önmagában az, hogy én magaslaton lakom, és otthon készülök, még nem jelent óriási előnyt."

De mi lesz a taktikával? És Unzué ötletével? Mert ismét hallani olyan hangokat, hogy a Movistar főnöke szívesen elvinne Landát is a Tourra.  

"A csapat sárga trikót szeretne, szóval ha van két opciód, az csak jól jöhet. De én jövőre szeretnék egyedüli kapitány lenni. Mondom ezt úgy, hogy mikor ketten voltunk kiemelve, teljesen jól megoldottuk a helyzetet. Nem volt köztünk felesleges feszültség."

Se feszültség, se eredmény. Jegyezhetnénk meg gonoszan.
A Movistar idei legjobb összetett helyezését Carapaz hozta, a Girón elért negyedik helyével....

Hozzászólások