ES Bringa - Quintana szakaszt nyert, Roche az új piros trikós!
Quintana szakaszt nyert, Roche az új piros trikós!
Fotó: Europress/AFP

Quintana szakaszt nyert, Roche az új piros trikós!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/08/25 18:30
Őrült csapatidőfutam után, egy kifejezetten érdekes második szakasz, Lopez elbukta a piros trikót, Roche átvette a vezetést összetettben, Quintana pedig nyert. De nem is akárhogy! Roglic nem keveset visszahozott a tegnap begyűjtött hátrányából (ma harmadik lett), de Aru és Uran is nagyot ment.

Ez történt
Szó nem volt arról, hogy ezen a szakaszon a sprinterek vagy a Gilbert típusú versenyzők harcolnak a győzelemért. Itt kő kemény menés és harc volt az összetett esélyesek között. A 3 kilométer hosszú Llorencán beindult a szakasz, nem sokkal az emelkedő teteje után Quintana, Uran és Roglic elindult, pillanatok alatt bő tíz másodperce előnyre tettek szert, ami a folytatásban csak még tovább nőtt. Quintana 2.5 kilométerrel a befutó előtt betámadta a csoportját, és mivel Roglic és Uran is egymást nézte, szépen el tudott gurulni. Öt másodperc előnnyel nyerte a szakaszt, a második helyen záró Roche átvette a piros trikót, Lopez pedig 37 másodperc hátránnyal gurult be.

Nagy szakasz volt, bár érződött a szintrajzon, hogy ez nem lesz egy unalmas nap. Szerencsére nem is lett az. Quintana meglepően nagyot ment, de most Roglic is jól kijött a szakaszból. Most sajnálhatja igazán azt a szombati bukást.

A 2. szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: ITT
Az összetett esélyesek egymáshoz képest: 
ITT


A szakaszgyőztes - Nairo Quintana (Movistar)
Nem láttuk még így nyerni, de ez most tényleg nagyon szép volt. Második összetettben, minden adott a szép folytatáshoz.

A nap száma - 9
Bennati, Cavendish, Dumoulin, Froome, Greipel, Matthews, Nibali, és Simon Yates után, Nairo Quintana a kilencedik olyan versenyző, aki mindegyik háromhetesen tudott legalább két szakaszt nyerni. 

A nap mondása
"Nem hittem volna, hogy ez a domb ilyen szakadásokat eredményez. De mikor láttuk, hogy többen leszakadnak, már vissza sem néztünk. Csak mentünk."  (Nairo Quintana)

Ez jön
Hétfőn Alicantéba érkezik a mezőny, de síknak azért ne nevezzük a holnapi, 188 km hosszú szakaszt. Ennek ellenére bőven van esély a sprintre.

A 3. szakasz szintrajza:  ITT
TV: 15.00 - Eurosport

Hozzászólások