ES Bringa - Quintana: "Nem hittem volna, hogy valaha egy francia csapathoz igazolok"
Quintana: "Nem hittem volna, hogy valaha egy francia csapathoz igazolok"
Fotó: Europress/AFP

Quintana: "Nem hittem volna, hogy valaha egy francia csapathoz igazolok"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/11/25 10:15
"Nem hittem volna, hogy valaha egy francia csapathoz igazolok." Ezzel a mondattal kezdte az első Arkeás sajtóttájékoztatóját Nairo Quintana, aki nyolc szezon után elhagyta a Movistart, és január 1-től hivatalosan is egy új, de nem World Tour csapat tagja lesz. 

A Movistarral való szakítás azt jelenti, hogy a 30. születésnapját februárban ünneplő kolumbiai versenyző teljesen új környezetbe, egy-két kivételtől eltekintve új csapattársak mellé kerül (a tesóját Dayert, és Anaconát azért hozta magával), de a céljai nem változtak: 2020-ban is a Tour de France lesz számára a legfontosabb.

Az a verseny, amit ő tényleg nagyon sokra tart, de az elmúlt (!) 3 év során, még a dobogóra sem nagyon volt esélye. 

"Yvon Ledanois-val korábban dolgoztam együtt a Movistarban, és nagyon jó eredményeket értünk el. Ő keresett meg először a tavasz folyamán, majd nem sokkal később bemutatott a csapatfőnöknek, Emmanuel Hubert-nek. Aki végképp meggyőzött arról, hogy ide kell jönnöm" - válaszolta Quintana arra a kérdésre, hogy miért az Arkeát választotta.

Azt a francia csapatot, amely jövőre sem lesz első osztályú, és ezt az idényt 5 győzelemmel zárta. Melyek közül a Barguil által szerzett francia bajnoki cím volt a legrangosabb.

Quintana a múltról már nagyon nem szeretett volna sokat beszélni, de azt nem tagadja, az utolsó 1-2 évben nem érezte magát túl jól. Emlékezzünk csak a pletykákra, már 2018 végén is felmerült annak a lehetősége, hogy idő előtt elhagyja a Movistart.

Hisz spanyol sajtóinformációk szerint, nem volt mindig ideális a kapcsolata Eusebio Unzuéval.

"Nem azt mondom, hogy boldogtalan voltam, és semmi nem stimmelt, de mehetettek volna jobban is a dolgok. Valaki megérti a döntésem, valaki nem. De ennyi idő után váltanom kellett, és léptem. Bár nem vagyunk World Tour csapat, az Areka ott lesz a Touron, így jövőre nekem is az lesz a fő versenyem. Tudom, hogy helyem van a dobogón, és ebben a sorban elérhetem a célomat."

000_1J38FC.jpg Fotó: Europress/AFP

Quintana 8 év után jött el a Movistartól, ahol Girót és Vueltát nyert illetve háromszor állt Tour-dobogón. De a francia kört még nem sikerült megnyernie, és a sárga trikót sem viselhette. Az idei és a tavalyi szezon során messze volt attól, hogy valamelyik GT-n az összetett győzelemért harcoljon, de szakaszgyőzelmek legalább jöttek.

"Mivel francia sorhoz kerültem, a jövőben jóval több francia versenyen fogok indulni. A Tourra készülök, de szeretnék ott lenni az olimpián is. Nekem az ugyanis nagyon fontos, hogy egy ekkora eseményen a hazámat tudjam képviselni."


Le Telegramme 
Hozzászólások