ES Bringa - Quintana: „Mondtam a csapatnak a Tourmalet előtt, hogy gondjaim vannak”
Quintana: „Mondtam a csapatnak a Tourmalet előtt, hogy gondjaim vannak”
Fotó: Europress/AFP

Quintana: „Mondtam a csapatnak a Tourmalet előtt, hogy gondjaim vannak”

HosszabbitásHosszabbitás
2019/07/23 20:28

Nem csillapodnak a kedélyek a második pihenőnap után sem a Movistarnál, továbbra is úgy tűnik, kommunikációs gondok vannak a csapatnál – erről árulkodik a két, teljesen eltérő nyilatkozat is.

Quintana több csapattársa mondta, a kolumbiai nem jelezte nekik, hogy nincs jól (a hegyek előtt), és ezt Valverde is megerősítette később. Aztán arról szóltak a hírek, hogy Quintana hallgatólagosan beleegyezett: Landát segítik ahelyett, hogy őt támogatnák a sárga trikóért.

Aztán Quintana azt mondta, már jelezte a csapatának, hogy nem lesz jó napja a Col du Soulor-on, pedig keményen dolgozott a Movistar a szakaszon. Azt is hozzátette, hogy már a Tourmalet előtt letette a voksát Landa mellett a csapat. Aztán keményebb stílusra váltott:

„Nem szeretem, ha elrontják, amit elterveztem. A Tourmalet-n pedig magamat védtem, ahogy tudtam.”

„A tizedik szakaszon történt bukásom borított mindent, megpróbáltam mindent ezen az etapon, de most már Landráért fogok dolgozni.”

Azért a végére mégis odaszúrt egyet a baszk kerékpárosnak: „segíthetett volna azért a korábbi szakaszokon pár kilométert…”

Ember legyen a talpán, aki el tud ezen igazodni!

000_1IX72V.jpg Fotó: Europress/AFP

Valverde sem fogta vissza magát, rögtön "támadta" a csapattársát. "Elég csalódott vagyok, mert Quintana nem azt hozta, amit tud, pedig a csapat száz százalékosan teljesített. Nem is tudjuk, mi történt vele…

„Az előző nap jobb volt, Landa visszaszerzett egy kis időt, én pedig ott voltam az esélyesekkel. Kemény szakaszok jönnek, de tudjuk, Mikel mennyire erős a harmadik héten, továbbra is keményen dolgozunk.”

A kommunikációs gondokról azt mondta, Quintana egyáltalán nem mondott nekik semmit.

"Nairo nagyon jó kerékpáros, az ő tudásával nagyon hasznos lehetne a csapatnak. Remélem, csak azért nem segített Mikelnek, mert már nem tudott volna...”Forrás: cyclingnews.com
Szöveg: Soós Péter

Hozzászólások