ES Bringa - Quintana: "Ha mással kell háborúznod, nem lehet rendesen készülni"
Quintana: "Ha mással kell háborúznod, nem lehet rendesen készülni"
Fotó: Europress/AFP

Quintana: "Ha mással kell háborúznod, nem lehet rendesen készülni"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/03/23 18:17
Amennyiben a megszokott ütemben folytatódik a tavasz, talán még több versenyt nyer. Bár igazság szerint Nairo Quintana a Párizs-Nizza után egyébként is leállt volna. Hisz szokása, hogy jó ideig eltűnik a világ szeme elől, és otthon, Kolumbiában készül.


Most is ez történt volna, csak a hazaút után következett az önkéntes karantén, amely mostanság minden Európából hazaérkező kolumbiai állampolgár számára kötelező. Nairo Quintana sem kivétel, de így legalább adott egy ziccert az újságíróknak. Hisz most kénytelen otthon maradni. És egyébként is, nincs mire készülni, de a csapatváltás és a sok idei győzelem miatt viszont pont lehetett miről kérdezni.

Három idei többnapos, öt győzelem, mintha megfiatalodtál volna. Mi történt?
A számaim tavaly is jók voltak, magam vagy a formám miatt nem izgultam egy pillanatig sem. Mondjuk úgy, egyéb okok miatt nem tudtam élesben hozni magam. Ahogy aláírtam, teljesen megnyugodtam. Mostantól nem kell másokkal háborúznom a kapitányi szerepért, mert olyan légkörben nem lehet rendesen dolgozni. Végre teljes nyugalomban, csak magamra figyelve készülhetek. Ez a legfontosabb.

Megérte az Arkeát választani?
Lehet, hogy volt benne rizikó, de amikor meghallottam a terveiket, és azt, hogy a Tour részvétel biztos, egy pillanatig nem gondolkoztam tovább. A szervezőknek show-ra van szükségük, és velünk ezt meg is kaphatják.

Nem probléma, hogy nem WT-csapatnál tekersz?
Egyáltalán nem. Olyan versenyekre mentünk volna a Tour de France-ig, mint a World Tour sorok. Jól szervezett minden, semmire nem lehet panaszunk. Lehet, hogy nincs akkora költségvetésünk, mint az Ineos-nak, de erős a keretünk. Olyan versenyzőink vannak, akik még nagyon sokat fejlődhetnek. Jó példa erre Connor Swift, aki hatalmasat ment értem a Nizzán.

ETaNN9QWkAAC9tU.jpgFotó: twitter

Lehet, hogy nagyon jól kezdted az évet, de azért Bernal, Roglic vagy Dumoulin nem volt ott az ellenfelek között.
Ez igaz, de jöttek a győzelmek, az pedig önbizalmat ad. Látom a számaimat, szóval nincs miért izgulnom. De idővel majd találkozunk, még akkor is, ha ezt most távolinak tűnik a sok törlés miatt.

Rád milyen szinten hat a kényszerszünet? Nem rossz a bizonytalanság?
A járvány komoly dolog, és fontos, hogy az emberek nem becsüljék alá a helyzetet. Ezért is csatlakoztam ahhoz a kampányhoz amely arra kér mindenkit, hogy maradjon otthon. Én is ezt teszem, próbálom a családi házunkat átalakítani egy edzőközponttá, mivel nincs más választásom. Nyilván jó lenne rendesen készülni, de ez most egyszerűen nem lehetséges.


El Tiempo

Hozzászólások