ES Bringa - Quintana elszállt, Woods szakaszt nyert
Quintana elszállt, Woods szakaszt nyert

Quintana elszállt, Woods szakaszt nyert

Bodnár Gergő ·
2018/09/12 21:29

Yates csak nyolc másodpercet veszített, Quintana teljesen elszállt, az EF csapata másodszor nyert ezen a Vueltán. Túl vagyunk a harmadik hét első hegyi befutó szakaszán, és egy dolog biztosan kiderült: Nairo Quintanával valami nagyon nem stimmel.


Ez történt 
Kemény és fontos hegyi szakasz Baszkföldön, egy nappal az időfutam után. Főleg az etap második fele volt durva, hisz az utolsó 50 kilométeren belül 4 kategorizált emelkedőt kellett megmászni. Zárásként pedig ott volt a brutális Balcon de Bizakaia, a maga 7.3 kilométeres hosszával, és majdnem 10%-os átlagmeredekségével.

Akárcsak a Covadongán, a szakasz hajrájában élre állt az Astana, de ma nem Lopez volt a legjobb. És nem is Quintana, aki simán leszakadt az esélyesek sorától. Valverde viszont megint nagyot ment, az utolsó métereken adott egy keveset Yates-nek, és 8 másodperccel közelebb jött összetettben.

A szakaszt szökésből Michael Woods nyerte (a kanadai versenyző ott volt a napot élen töltő, 26 fős elmenésben), így hiába szállt el Uran, az EF csapatának azért van némi sikerélménye.

Yates megtartotta a trikót, de egy minimálisat veszített az előnyéből, aBalcon de Bizakaia után, 25 másodperccel vezet Valverde előtt. Quintana viszont teljesen elszállt a végső győzelmet illetően, ez ma pontosan kiderült.  

A szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: ITT

A szakaszgyőztes - Michale Woods (EF)
Tavaly az összetettért jött, most szakaszt szeretett volna nyerni. Már nem kellett Uranra figyelnie, így bevállalta a szökést. Komoly magánéleti válságon ment keresztül, hisz nemrég súlyos családi tragédia érte. 

A nap száma  - 8 
Harminchárom másodperccel vezetett, huszonöt lett belőle. Yates az első hegyi napot kipipálhatja, csak nyolc másodpercet kapott Valverdétől.

A nap nyilatkozata

"A feleségemmel nemrég elveszítettük a kisbabánkat. Ma úgy tekertem fel a hegyre, mintha ő is ott lett volna mellettem." (Michael Woods)

Ez jön
 
Egy kis "pihenés" a hegyek után, hisz a csütörtöki szakasz mezőnyhajrásnak tűnik. Ez lesz Vivianiék utolsó lehetősége sprintelni a madridi befutó előtt.

A 18. szakasz szintrajza: 
ITT
TV: 15.00 - Eurosport


Hozzászólások