ES Bringa - Quintana: Egy jó versenyző mellett mindig van egy erős csapat
Quintana: Egy jó versenyző mellett mindig van egy erős csapat
Fotó: twitter

Quintana: Egy jó versenyző mellett mindig van egy erős csapat

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/02/01 09:24

Mindannyian jól emlékszünk a 2013-as Tourra, amikor Nairo Quintana valósággal berobbant. 
Második lett összetettben, az utolsó napokon szorongatta Froome-ot, hegyi befutós szakaszt nyert, és a fehér mellett a pöttyös trikót is elvitte.

Azóta a kolumbiai versenyző csak egyszer, 2014-ben hagyta ki a Tour de France-t. Abban az évben meg is nyerte a Girót. 

De talán azzal ő is egyetért, hogy egyszer sem volt olyan közel a sárga trikóhoz, mint az első részvétele alkalmával.

"A Tour több, mint egy kihívás, inkább egy álom számomra. Tudom, hogy van esélyem, de azt is látom, hogy egyre több a rivális. Mikor először indultam, még Purito és Contador a mezőnyben tekert, most pedig már Dumoulin meg Roglic is nagy ellenfél. Ennek ellenére öregnek semmiféleképp nem tartom magam. 2013 azért nem volt olyan régen."

Az ellenben biztos, hogy az elmúlt két idényben Quintana nemhogy a sárga trikótól, még a dobogótól is igen messze volt. 

"Minden versenynek és évnek megvan a maga nehézsége. Nekem tavaly egyszerűen minden összejött. Erős a mezőny, több a rivális, már nem arról van szó, hogy Nairo megy egyedül a nagy Sky ellen. Ha nem érzeném reálisnak a Tour megnyerését, nem indulnék rajta."

DyBvhqvX0AAEHlz.jpg Fotó: twitter
Tavaly tizenkettedik, azt megelőzően tizedik volt összetettben. A 2013-as bemutatkozással együtt háromszor volt dobogós, de valóban kevés alkalommal jelentett reális veszélyt Froome-ra. Akit eddig egyszer tudott megverni nagy körön, még a 2016-os Vueltán.

"Bár tele van a mezőny fiatal, és erős versenyzőkkel, én bízok magamban. A tavalyi Tour előtt pályafutásom legjobb számait hoztam. Szóval lehet, nem vagyok már újonc, de a tapasztalok sokat segíthetnek. Meg a csapat. Egy jó versenyzőt, erős csapat vesz körül. Ez az, amit a Sky-tól irigyelni lehet."

Papíron azért ez a Movistar sem olyan rossz, bár Landa tegnapi bukása (és kulcscsont törése) nyilván rosszkor jött. Az előző szezonnal ellentétben, ők ketten most nem ugyanarra a háromhetesre készülnek, ugyanakkor mégis van bennük valami közös: ez pedig a szerződésük. Ami az év végén mindkettőjüknek lejár.

"Szeretnék lehozni egy erős évet, aztán lehetne tárgyalni. Hogy mit kérnék a Movistartól? Egy új szerződést:) Nem az anyagiak fognak dönteni, az biztos. Ajánlatom amúgy még nincs senkitől."

Új edzővel ellentétben, hisz Quintana ettől az évtől kezdve már Michele Bartolival készül.

"Michelét a menedzserem ajánlotta. Szeretnék mindent megtenni azért, hogy előre lépjek, ő pedig régóta edzősködik. Keveset mentem még az ő tanácsai alapján, szóval sokat nem tudok mondani, de jól érzem magam vele."

DyCHYQoWwAEkMQQ.jpg Fotó: twitter
Ahogy jól érzi magát otthon Kolumbiában a családjával, amely nemrég egy új taggal bővült. Quintana tavaly októberben ugyanis másodszor is apuka lett. Mariana a kislánya 2014-ben szerencsét hozott, hisz abban az évben Girót nyert.

"Meglátjuk a történelem ismétli-e önmagát. Tomás érkezése hatalmas öröm, nekünk kolumbiaiaknak mindenünk a család, szóval boldog vagyok, hogy többen lettünk. Ők adnak erőt nekem, mert sajnos nem tudok majd annyi időt velük tölteni, mint szeretnék."

(Forrás: Marca)


Hozzászólások