ES Bringa - Quick Step: Ahol a hozzáállás nem változott
Quick Step: Ahol a hozzáállás nem változott
Fotó: Europress/AFP

Quick Step: Ahol a hozzáállás nem változott

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/01/09 09:07

Nem sok csapattal fordul elő a fennállása során, hogy nyer több mint hetven versenyt, köztük két nagy egynapost (Flandria+LBL), ad embert valamelyik háromhetes dobogójára és nála teker az év legeredményesebb versenyzője.

De ha van csapat, amely ilyen teljesítményére képes, a következő szezonban biztosan kissé nehéz helyzetbe kerül. Hisz nőnek az elvárások, és mindenki elvárja a hasonló eredményességet.

Szóval ilyen szempontból nem vár könnyű év a névváltozáson átesett Deceuninck-Quick-Step-re, de elnézve a vezetőséget és a keretet, ezzel azért meg fognak birkózni.  

"A tavalyi szezon előtt elment Marcel Kittel, Matteo Trentin, Daniel Martin, Gianluca Brambilla, David De La Cruz és Julien Vermote, így mindenki arról beszélt, hogy mennyit gyengültünk. Ehhez képest 73 győzelemig jutottunk - mondta a belga csapat menedzsere, Patrick Lefevere

043_05502890.jpg Fotó: Europress/AFP
"Távozók most is voltak, de úgy gondolom, hogy a keretünk így is kiváló. Vannak tapasztalt versenyzők, és tehetséges fiatalok, szóval a lelkesedésünk és a hozzáállásunk semmit nem változott. Nyilván nem lehet megígérni az újabb hetven győzelmes évet, de ha hússzal kevesebb lesz, viszont a srácok ugyanilyen mentalitással tekernek, elégedettek lehetünk."

A keret valóban változott, igaz minimálisan. A nagy nevek közül Terpstra és Gaviria eligazolt, a segítő személyzet De Plus-szel és Schachmann-nal lett szegényebb, az érkezők között viszont ott van a belga sajtóban csak szerényen az új Merckx-ként aposztrofált Remco Evenepoel. 

Akit már a hónap végén, az általunk is közvetített Vuelta a San Juan-on láthatunk.

A Deceuninck-Quick Step 2019-es kerete
Julian Alaphilippe (Fra), Kasper Asgreen (Den), Eros Capecchi (Ita), Rémi Cavagna (Fra), Tim Declercq (Bel), Dries Devenyns (Bel), Remco Evenepoel (Bel), Philippe Gilbert (Bel), Álvaro Hodeg (Col), Mikkel Honoré (Den), Fabio Jakobsen (Ned), Bob Jungels (Lux), Iljo Keisse (Bel), James Knox (GBR), Yves Lampaert (Bel), Davide Martinelli (Ita), Enric Mas ( Spa), Michael Mørkøv (Den), Maximiliano Richeze (Arg), Fabio Sabatini (Ita), Florian Senechal (Fra), Pieter Serry (Bel), Zdenek Stybar (Cze), Petr Vakoč (Cze), Elia Viviani (Ita)
Érkezett:  Remco Evenepoel (Bel), Mikkel Honore (Den)
Távozott:  Laurens De Plus (Jumbo-Visma), Niki Terpstra (Direct Energie), Maximilian Schachmann (Bora), Jhonatan Narvaez (Sky), Fernando Gaviria (UAE Emirates) 

A tavaszi egynaposokon Philippe Gilbert, Zdenek Stybar, Bob Jungels, a belga bajnoki trikóban tekerő Yves Lampaert és persze Julian Alaphilippe lesz a kapitány,  Enric Más a Tour de France-ra készül, Bob Jungels megint girózik, Elia Viviani pedig immár Fernando Gaviria nélkül, de egy nagyon komoly szezon után készül arra, hogy továbbra is szállítsa a mezőnyhajrás győzelmeket.

És még egy érdekesség. A Deceuninck-Quick-Step tegnapi csapatbemutatóján szóba kerültek a számok. Méghozzá egy profi kerékpáros csapat egy teljes évét meghatározó számok. Ezek szerint 2018-ban 14 különböző országból érkezett versenyző alkotta a keretet, akik mellett 50 fős kisegítő személyzet dolgozott.

A kerékpárosok 20 országban, 259 versenynapot hoztak le, összesen 8000 alkalommal repültek, 1200 vendégéjszakét töltöttek el a különböző szállodákban, 2 busszal, és 22 autóval utaztak a különböző helyszínekre, ahol 275 darab kerékpárt, 55 tárcsaféket, 400 kereket, 600 láncot, 300 váltószettet használtak. De volt ott még 2500 sapka, 500 pár zokni, 180 bukó, 750 mez, és 27.000 darab elhasznált kulacs is.


(Forrás: hln.be)

Hozzászólások