ES Bringa - Pozzovivo: "Csak ne utólag változzon az összetett"
Pozzovivo: "Csak ne utólag változzon az összetett"
Fotó: twitter

Pozzovivo: "Csak ne utólag változzon az összetett"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/05/01 17:12

Tizenhárom év profiként, 13 győzelem, és a szokásos májusi feladat. De már új csapatban, a korábbinál is nagyobb nyomás és felelősség mellett.

Nem, Domenico Pozzovivo, nem tartozik a 101. Giro legnagyobb esélyesei közé. De a legjobb öt közé kerülésben joggal bízhat. Gondoljunk csak vissza, mit csinált tavaly. Az a 6. hely, nem is adja vissza igazán, milyen jól ment az előző Girón. 


Domenico, valaki jó ideje a te nevedben írogat a twitteren
Így van, és szeretném is megkérni, hogy hagyja abba. Nem vagyok jelen a közösségi médiában, mivel nem érzem szükségesnek, hogy minden nap kitegyek magamról valamit. Nálunk ennek a témakörnek megvan a "felelőse", és Agnoli tényleg tök jól csinálja.

Aru, Formolo és Pozzovivo. Három olasz versenyző, akik jók lehetnek összetettben
Az ismert nevek mellé én azért még odatenném Chavest is. Ha teljesen rendben van, nagyon kemény ellenfél. Ami engem illet, az álmom egy dobogó, és valamelyik komoly hegy lenne. Mondjuk a Gran Sasso vagy a Montvergine. Az a 2012-es szakaszgyőzelem már nagyon régen volt...

Ha már az esélyesek. Froome személye megkerülhetetlen

Így van. Én azt mondom, a mostani szabályrendszer alapján jogosan indul. Azt viszont nagyon szeretném, hogy ne változzon a Giro vége után az összetett. Én egy pillanatig sem szurkoltam azért, hogy Chris ne indulhasson. Minél erősebb a mezőny, annál inkább felértékelődik a te jó teljesítményed.

Hasonló évet futsz, mint tavaly, mégis van egy komoly változás: télen a Bahrain-Meridához igazoltál 
Igen, most egy olyan csapat kapitánya vagyok, ahol a Giro az év egyik legfontosabb versenye. Ez pedig komoly felelősség. De ezzel együtt nagyobb motiváció is. Ha ezt a három hetet lenyomom, megyek a Tourra és segítek Nibalinak. Aztán jöhet a vb, ami idén a hegyimenőknek kedvez. Nem fogok unatkozni.

Voltál edzőtáborban az Etnán, milyen az a szakasz? Egyáltalán melyik naptól félsz a legjobban?
Az idei Etna durvább lesz, mint a tavalyi, ez biztos. Ami engem illet, a 4. szakasz szerintem nagyon veszélyes. Az első 50 km után egyszerűen nem lesz benne sík. 

Domenico+Pozzovivo+2018+Tour+Down+Under+Stage+4HwU8qCkvPdl (1).jpg Fotó: twitter

Mit szóltál, amikor meghallottad az izraeli rajtot? 
Elsőként azt, hogy érdekes lesz, és nagy élmény. Még azoknak is, akik nem feltétlenül vallásosak. Én katolikus vagyok, bár nem járok minden vasárnap templomba. Nagyon extra a jeruzsálemi rajt, még nekünk is. Pedig mi hetente más-más országban versenyzünk. 

Viszel magaddal könyveket? 

Most nem. A másoddiplomámhoz ugyanis minden anyag elérhető a neten, szóval onnan készülök. A közgazdász diploma már megvan, most a testnevelőtanári szakot végzem a comói egyetemen. Így versenyzés mellett nem könnyű, és soha egyik tanáromtól sem kapok kedvezményeket. Sőt, sokan azt sem tudják, ki vagyok. Az osztálytársakkal ellentétben, ők mindig megkérnek arra, hogy hozzak nekik egy mezt vagy sapkát.


(Forrás: Gazzetta)


Hozzászólások