ES Bringa - Pozzovivo: "Így nem érhet véget a pályafutásom"
Pozzovivo: "Így nem érhet véget a pályafutásom"
Fotó: Europress/AFP

Pozzovivo: "Így nem érhet véget a pályafutásom"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/08/14 09:22
"Egy pillanatra összetalálkozott a tekintetünk, rögtön tudtam, hogy ebből ütközés lesz. Csak arra tudtam figyelni, hogy ne sérüljön a fejem."

Így emlékszik vissza a hétfői balesetére Domenico Pozzovivo. A Bahrain-Merdia 36 éves kerékpárosát edzés közben egy Fiat Punto csapta el. A feje szerencsére tényleg nem sérült, az eszméletét sem vesztette el, ugyanakkor sípcsont, szárkapocs, kulcscsont, felkarcsont, singcsont (alkar), valamint bordatörést szenvedett.

"A bal kezemért izgulok a legjobban, mert ott szinte minden összetört" - mesélte Pozzo a Gazzettának. "Eddig komoly fájdalmaim voltak, nem is tudtam az összes nekem érkező üzenetre válaszolni. De láttam, hogy a luganói brigádból (Nibaliék) mindenki írt.  Az ütközésből egyébként mindenre emlékszem. A srác, aki vezette az autót, egyszerűen nem látott. Egyből hívta a mentőket, látszott rajta, hogy teljesen lefagyott. Hiába csapott el, még volt erőm ordibálni vele. Valami olyasmit mondtam neki, hogy: 'nézd meg, mit csináltál, tönkrevágtad a pályafutásomat!'"

000_1GV3YT.jpg Fotó: Europress/AFP

Pozzovivo - aki ott lett volna a Vueltán - bár súlyos sérüléseket szenvedett, kifejezetten optimista. Csak arra tud gondolni, hogy egyszer még ott lesz a mezőnyben. 

"Egyszerűen nem érhet véget így a pályafutásom. Meglátjátok, visszatérek!"

"Úgy látszik szegény Scarponi halála nem tanított az embereknek semmit" - mondja Valentina, Pozzovivo felesége. "Az úton nincsenek autósok meg kerékpárosok. Férjek, feleségek, családapák meg gyerekek vannak. Túlságosan sok mostanság a baleset. Jó lenne, ha ennek már vége lenne. Domenico most kifejetetten szerencsés volt. Csúnya sérülései vannak, de megúszta. Viszont sokkal rosszabbul is járhatott volna." 

Hozzászólások