ES Bringa - Pozzato World Tour csapatot szeretne
Pozzato World Tour csapatot szeretne
Fotó: Europress/AFP

Pozzato World Tour csapatot szeretne

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/02/10 09:30

Hallottatok már a nem épp rövid nevű Team Beltrami Tsa-Hopplà-Petroli Firenzéről? 
Biztos, hogy nem? Pedig a San Juanon is ott voltak.
Ha válasz továbbra is egy határozott talán, akkor könnyen lehet, hogy hamarosan mindez megváltozik.

Hogy miért?
A válasz egy név: Filippo Pozzato.

"Szerettünk volna egy olyan U23-as konti csapatot, ahol lehetőséget tudnak kapni a fiatalok, és ahol idővel egy felnőtt sorba is bekerülhetnek" - mondja Pippo. "Épp ezért összehoztuk a szponzorokat, és három csapatból csináltunk egyet. Az első évben az a célunk, hogy az U23-as Girón és Valle d’Aostán, tehát a két legfontosabb utánpótlás versenyen ott legyünk. Hosszú távon pedig szeretnénk minőségi olasz versenyzőket adni az élcsapatoknak."

Pozzato nem sportigazgatóként, hanem sokkal inkább menedzserként, és a csapat arcaként vesz részt a Team Beltrami életében.

"Én tartom a kapcsolatot a szponzorokkal, és figyelek a kommunikációra. Más feladat szerintem nem is lenne nekem való. Amúgy a szakmai részre ott van Orlando Maini, aki korábban WT-csapatnál is dolgozott, és volt Pantani sportigazgatója. Ő a garancia a minőségi munkára. Szeretnénk ha a srácok már itt találkoznának a profi körülményekkel, és felkészülnének arra, mi vár rájuk a profik között."

DUoe2XpX0AATFmN.jpg Fotó: twitter

Az utánpótlásnevelés mellett, azért van egy másik, egyelőre még nem nagyon reklámozott célja is Pozzatónak.

"Hosszú távon egy új olasz World Tour csapatot szeretnék összehozni, és erről már több támogatónkkal is beszéltem. De mindennek az alapja akkor is az utánpótlás nevelés marad. Csomó fiatallal találkoztam a pályafutásom során, és sokuknak fogalmuk sem volt az alapokról. Egyesek azt sem tudták, hogy az út melyik oldalán kell félreállni, ha defektet kapnak...Na ilyen nálunk a jövőben nem fordulhat elő."

A Team Beltraminál félig-meddig a Quick-Step lesz a követendő példa, hisz a belgák az elmúlt években nagyon jó szemmel csaptak le azokra a fiatalokra, akik később pont náluk mutatkozhattak be a felnőttek között.

"Luca Mazzanti, aki hosszú évekig tekert profiként, szintén nálunk dolgozik, és ő jól ismeri a konti sorokat illetve az ottani körülményeket. Épp ezért dönthet majd arról, hogy kik kerülhetnek hozzánk. Már jó pár szponzorral beszéltem, így kezdem látni, hogy mennyire nehéz támogatókat találni, és összehozni a kellő mennyiségű pénzt. De azt hiszem eddig hibás volt a megközelítés. A cégek már nem azt keresik, amit 2000-ben. Mást szeretnének kapni a pénzükért cserébe."

DxYXcVHWkAUgrJ0.jpg Fotó: twitter

Szóval Pippo a visszavonulása után is kellően elfoglalt, és természetesen Monte-Carlóból sem költözött el. Hisz ott egy autóbérléssel foglalkozó cégben társtulajdonos, mindemellett meg a Serie B-s Bassanóban görhokizik.

És ha szerencsénk van, a nevének és a kapcsolatainak köszönhetően tényleg képes lesz összehozni egy minőségi csapatot. Amely ha nem is jut el a WT-szintig, de ad pár minőségi olasz fiatalt a mezőnynek. 


(Forrás: tuttobici)

Hozzászólások