ES Bringa - Porte: új év, új csapat, új edző, régi célok
Porte: új év, új csapat, új edző, régi célok
Fotó: Europress/AFP

Porte: új év, új csapat, új edző, régi célok

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/01/25 10:42
  • Richie Porte jövő héten ünnepli a 34. születésnapját
  • Az elmúlt két Tour de France-t bukás/sérülés miatt kellett feladnia
  • Már 13 GT-n indult pályafutása során, de még soha nem állt dobogón
  • Porte a Trek kapitányaként 2019-ben is a TdF-re készül 

Győzelem a Willunga Hillen és TDU-dobogó. Richie Porte a szokásos formában kezdte a januárt. Az viszont mindenféleképp újdonság volt számára, hogy már a Trek mezében tekert. Az ausztrál versenyző három év után váltott csapatot, ő Greg Van Avermaettal ellentétben nem volt túlságosan türelmes.

Új csapat, új mez, új motiváció és persze új edző. Hisz David Bailey, az eddigi bizalmi embere a Bahrain-Meridához került, így Porte ebben az évben már Josu Larrazzabal iránymutatásai alapján készül. Bár ez így nem is a teljesen pontos megfogalmazás.

"A múltban sok kiváló edzővel készültem együtt, ilyen volt például a Sky-os Tim Kerrison. De Josu szerencsére a lehető legjobban áll hozzá ehhez a kérdéshez, és azt mondta nekem: tudod mire van szükséged, szóval csináljuk azt. Ez a hozzáállás azért nagyban megkönnyíti a helyzetemet" - mondta Porte a cyclingnewsnak. 

000_1CE960.jpg Fotó: Europress/AFP

A lassan 34 éves ausztrál kerékpáros természetesen ebben az évben is a Tour de France-ra készül, de az elmúlt idényekkel ellentétben nem fogadkozik és nem ígérget. Inkább csendben dolgozik.

"Némi újítás azért lesz a programomban, hisz a Párizs-Nizza után egy picit leállok, mert ez már 2017-ben is bejött. Lesz egy nagyobb szünetem a Dauphiné és a Tour rajtja előtt is, amiket főleg edzőtáborban fogok tölteni. Szerencsére a Trek vezetőivel egyből közös nevezőre kerültünk, és nem volt vita a versenynaptárómat illetően."

Az említett leállás azért nem lesz rövid, hisz a mostani tervek szerint a PN után Porte (!) 83 napig nem fog élesben tekerni. 

De hát lehet, hogy ez kell majd ahhoz, hogy végre végre befejezzen egy nagy kört, méghozzá úgy, hogy versenyben van a legjobbakkal.

📆 Richie Porte következő versenye a Cadel Evans egynapos lesz, Európában először a Párizs-Nizzán (03.10) láthatjuk.
Hozzászólások