ES Bringa - Porte: A Trek nem a Tour miatt vett meg engem
Porte: A Trek nem a Tour miatt vett meg engem
Fotó: Europress/AFP

Porte: A Trek nem a Tour miatt vett meg engem

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/01/30 17:36

Richie Porte ma ünnepli a 34. születésnapját.

Azt most hagyjuk is, hogy Cadel Evans pont ennyi idős volt, amikor megnyerte a Tourt.

Az ausztrál versenyzőnél ugyanis az lesz az idei fő feladat, hogy egyáltalán túlélje a 9. szakaszt, és eljusson a harmadik hétig.

Ezt már a Trek versenyzőjeként tehetné meg, hisz télen három év után elhagyta a megszűnő, pontosabban CCC-re változó BMC csapatot.

"Az igazság az, hogy a Trek már régebben is érdeklődött irántam, pár éve kaptam tőlük egy konkrét ajánlatot. Olyan sorhoz igazoltam, ahol nyugodtan, nyomás nélkül tekerhetek. Abszolút nem a Tour miatt vettek meg. Sokkal inkább azért, hogy versenyeket nyerjek. Szóval nem fogok kizárólag csak egy feladatra koncentrálni."

Ahogy tette azt tavaly például a svájci körön.

"Megint elmegyek a Tourra, és csak abban tudok bízni, hogy több szerencsém lesz" - mondta Porte a The Examiner-nek adott interjúban. "Már kétszer eltörtem a kulcscsontomat, egyszer a lapockámat, szóval remélem a sérüléshullámnak vége."

r0_1022_5504_5939_w1200_h678_fmax.jpg Fotó: twitter

Nem mellesleg Porte-nak már duplán van miért hazasietnie, hisz tavaly nyáron megszületett Luca, akivel a sok edzés és utazás miatt nem tud annyit foglalkozni, mint szeretne.

"Három nappal a fiam születése után már úton voltam, és tényleg ez a legrosszabb az egészben. Kiváló munkánk van, ami számomra nem is munka, de rengeteget utazunk. Még nincs közel a visszavonulásom, de már átfutott az agyamon, hogy meddig szeretném folytatni. Nagyjából négy évet érzek magamban, de úgyis minden attól függ, hogy kapok-e valakitől jó ajánlatot."

Hozzászólások