ES Bringa - A Tour de France mellett a Flandria is szerepel Pogacar programjában
A Tour de France mellett a Flandria is szerepel Pogacar programjában
Fotó: Europress/twitter

A Tour de France mellett a Flandria is szerepel Pogacar programjában

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/07/09 10:03
Tavaly élete első háromhetesén rögtön a dobogón zárt, természetesen ő lett a legjobb fiatal, és ráadásként nyert három szakaszt. A jövő hónap végén pedig elmegy megnézni milyen a Tour, de azt már most hangsúlyozza, senki nem számoljon vele összetett esélyesként.

"Nemcsak a járvány és a felborult hétköznapok miatt mondom, de nem hiszem, hogy nekem az idei Touron komolyabban kellene foglalkoznom az összetettel"- nyilatkozta még egy hónappal korábban Pogacar a Cyclingnews-nak. 

"Persze, megpróbálok jól menni, ha lehet, támadni a hegyeken, de mégiscsak újonc leszek. Ráadásul kemény is a mezőny, az új naptár miatt keményebb, mint eredetileg lett volna. Attól nem félek, hogy a kihagyás bekavar, szerintem mindenki azonos szintről folytatja az évet, és nagy differencia nem lesz a formákat illetően. "

A 22. születésnapját szeptember végén ünneplő Pogacar a nemrég megnyert szlovén időfutam bajnoki cím után, a  Strade Bianchén folytatja a szezont, elmegy a Sanremóra, és valószínűleg a Dauphinét használja utolsó tesztként a Tour de France előtt. Mert van egy olyan opció is, hogy inkább a Lombardiával melegít.

EZGslUDWsAM_dZ_.jpgFotó: twitter

Tekintve, hogy maradt a svájci helyszín, szinte biztos, hogy a Pogi elmegy a vb-re, de a tervek szerint további négy egynaposon (FW, LBL, Amstel, Flandria) is láthatjuk az ősz során. A Liége-ben például semmi meglepő nincs, de a szlovén versenyző a Flandrián szintén indulni fog.

"Hiába egy jó eredmény, még mindig van mit tanulni az idősebb versenyzőktől. Tavaly a Vueltán Marcato volt a szobatársam, aki 15 éve profi és rengeteget segített. Bár a fiatalok elhoztak pár nagyobb versenyt, nem hiszem, hogy bármi komolyabban megváltozott volna a mezőnyben. Szerintem Froome, Dumoulin vagy Roglic továbbra is a legnagyobb esélyesek között van. Akárcsak Bernal, akivel állandóan összehoz a sajtó, mondván, mi vagyunk a jövő. Pedig számtalan remek versenyző van, akik az előző idényben megmutatták képességeiket és tényleg erős ellenfelek. Egyáltalán nem Egan az egyetlen riválisom."


Pogacar 2020-as programja: Strade Bianche (08.01), Milano-San Remo (08.08), Lombardia (08.15) vagy Critérium du Dauphiné (08.12-), Tour de France (08.29-09.20), FW (09.30), Liège-Bastogne-Liège (10.04), Amstel Gold Race (10.10), Flandria (10.18).

 

Hozzászólások