ES Bringa - Pogacar: "Megnyerhetem a Tourt, de akár a dobogót is elbukhatom"
Pogacar: "Megnyerhetem a Tourt, de akár a dobogót is elbukhatom"
Fotó: Europress/AFP

Pogacar: "Megnyerhetem a Tourt, de akár a dobogót is elbukhatom"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/09/16 21:41
A  fehér trikó Bernal kiszállásával lett szinte biztos, a pöttyöst ma szerezte meg, a sárgától viszont egy kicsit távolabb került Tadej Pogacar a szerdai királyszakaszon. Az UAE versenyzője 40 másodpercre volt a nap előtt Primoz Roglic-tól, a Col de la Loze után viszont 57 másodperc a hátránya.

"Mindent kiadtam magamból, és végül kaptam pár másodpercet ezen a durva hegyen" - mondta a befutó után Pogacar. "A Tour de France viszont még egyáltalán nem ért véget, akár én is megnyerhetem az összetettet, de még a dobogót is elbukhatom. Minden nyitott, épp ezért próbálkozni fogok."

A terep egyébként adott, csütörtökön komoly hegyek várnak a mezőnyre, szóval Pogacar akár faraghatna is a hátrányából.

000_8Q44FR.jpgFotó: Europress/AFP

Ez azonban nem lesz egyszerű, hisz Roglic továbbra is hibátlan Tourt fut, a csapata bomba erős (Kuss ma bőven Yates, Uran és Landa előtt jött meg), és csak növelte 17 másodperccel az előnyét összetettben.

"Kétezer méter felett volt a befutó, szóval én is éreztem a magasságot. Azt hiszem életemben nem mentem még ilyen durva hegyen" - mondta az UAE versenyzője, aki a mai teljesítménye után a pöttyös trikót is megszerezte.

Hozzászólások