ES Bringa - Sárga, fehér, pöttyös - Pogacar szombaton mindent vitt
Sárga, fehér, pöttyös - Pogacar szombaton mindent vitt
Fotó: Europress/AFP

Sárga, fehér, pöttyös - Pogacar szombaton mindent vitt

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/09/19 20:25
Totális döbbenet, Tour-történelmi szakasz, még mondja valaki, hogy az időfutamok unalmasak...Tadej Pogacar a 20. szakaszon megfordította a versenyt, majdnem két percet adott az egyenkéntin Roglicnak, így megnyerte a 2020-as Tour de France-t. Újoncként, 21 évesen. 

Ez történt

Amikor megjelent a képen az első részidő, még csak sejteni lehetett a jó kezdést. A második ellenőrző pontnál már átfutott az agyadon, hogy ebből akár még fordítás is lehet, a célhoz közeledve viszont biztossá vált: Pogacar megcsinálja a bravúrt, és az egyenkéntin veszi el Roglictól a sárga trikót.

Elképesztő időfutamot ment az UAE versenyzője, a mai szakaszon két percet adott a a Tourt eddig uraló, és a napot majdnem 1 perc előnnyel kezdő Roglicnak, és az időfutam után ott tartunk, hogy Pogi már 59 másodperccel vezet. 

A szakaszon a 3. helyen záró Porte feljött a dobogóra, a Pogacartól 1.27-et kapó Dumoulin végülis hetedik lett összetettben, de a nap szenzációja nem ez, hanem Pogacar elképesztő teljesítménye.

Persze, még holnap célba kell érnie, de ez a verseny eldőlt. Leírni is félelmetes, de tényleg Tadej Pogacar a 2020-as Tour de France győztese.

A szakasz végeredménye: ITT  
Az összetett állása: ITT


A szakaszgyőztes - Tadej Pogacar (UAE Emirates)

Nem nagyon lehet okosat írni, erről a fordításáról még évtizedek múlva is beszélni fogunk. Övé a sárga, övé a fehér trikó, és a mai szakaszgyőzelmével a pöttyöst is megszerezte. Ez 3 trikó Tour-újoncként, és ott van ugye mellé még (!) három szakaszgyőzelem is.

A nap száma - 59

Az időfutam előtt 57 másodperc hátárnyban volt Pogacar, most 59 másodperccel vezet Roglic előtt.

A nap nyilatkozata

"Az hiszem, hogy álmodom." (Tadej Pogacar)

Ez jön - 21. szakasz (09.20)

Jön az utolsó szakasz, a párizsi körözés. A nap eleje az ünneplésé és a pezsgőzésé, aztán szokás szerint a sprinterek meccselnek egy utolsót.  A megszokottnál később, 15.40-kor kezdünk az Eurosporton, a szakasz 5 perccel később rajtol.

🗺️ A 21. szakasz szintrajza: ITT   
📺  Eurosport - 15.40

Hozzászólások