ES Bringa - Pogacar vs Roglic: Jön a mindent eldöntő időfutam!
Pogacar vs Roglic: jön a mindent eldöntő időfutam!
Fotó: Europress/AFP

Pogacar vs Roglic: Jön a mindent eldöntő időfutam!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/09/19 09:40
Ki szerzi meg a sárga trikót, mi lesz Lopez harmadik helyével, és megtartja-e a pöttyöst Carapaz? Ez a három legnagyobb kérdés a Tour de France szombati szakasza, vagyis az egyetlen idei időfutam előtt.

"Jó formában vagyok, hova izguljak?" - kérdezett vissza Roglic, amikor arról faggatták, hogy mekkora rajta a nyomás a szombati egyenkénti előtt.

Amely a Planche des Belles Filles tetején ér véget, és ahol Roglic végre befejezettnek nyilváníthatja az öt éves tervét. Hisz bármilyen furcsa, állítólag igaz, hogy 2015-ben, még az Adria Mobil versenyzőjeként, a csapattársai előtt határozottan kijelentette: "2020-ban Tour de France-t fogok nyerni."

Az előnye kényelmes, de nem óriási, 57 másodperccel vezet Pogacar előtt. Aki sem a Col de la Loze-on, sem másnap a Gliéres-en nem tudta zavarba hozni. Sőt, szerdán még Roglic növelte 17 másodperccel az előnyét, hogy még nagyobb nyugiban mehessen rá a mai időfutamra.

Roglic-and-Pogacar-920x613.jpgFotó: cyclingweekly.com

Ami 36 kilométer hosszú lesz, és jó láthatóan három részre bontható. Egy nagyjából 18 perces rajt utáni sík részre, egy dombosabb második szakaszra, és magára a hegyre, ami majdnem 6 kilométer hosszú. 

A Planche des Belles Filles arról is dönt, kié lesz a pöttyös, hisz a nap végén hegyi pontokat is osztanak a mászás ideje alapján, és ha Carapaz okosan spórol a táv elején (az amúgy 8.5%-os átlag meredekségű emelkedőre), megtarthatja a Pogacarral szemben meglévő 2 pontos előnyét.

🗺️ A 20. szakasz szintrajza: ITT    
📺  Eurosport 2: 16.00
🚴‍♂️ A szombati rajtsorrend: 
ITTHozzászólások