ES Bringa - Pogacar realista, Valverde őszinte
Pogacar realista, Valverde őszinte
Fotó: Europress/AFP

Pogacar realista, Valverde őszinte

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/09/06 19:58
A háromhetes újonc Tadej Pogacar napról-napra megdöbbenti a szurkolókat, miközben honfitársa Primoz Roglic egyre inkább növeli az előnyét összetettben.

Persze, egyikük sem felejtette el, hogy ott a harmadik hét, de eddig egyértelműen ők ketten a Vuelta főszereplői. Pogacar GT-újoncként tudta megnyerni talán a két eddigi legnehezebb hegyi szakaszt, Roglic pedig megmutatta, hogy a rövid és meredek falakon sem lehet zavarba hozni.

"Hogy megnyerhetem-e az összetettet? Nem hiszem. Primoz ugyanis nagyon erős" - mondta az összetettben már a harmadik helyen álló, és nem mellesleg fehér trikós Pogacar.

000_1K282H.jpg Fotó: Europress/AFP

Bár a Los Machucos-on kapott egy keveset, Valverde még mindig második. Azt viszont ő is kimondta, hogy Roglic eddig egyértelműen a mezőny előtt jár.

"Primoz ma is megmutatta, hogy jelenleg ő van a legjobb formában. Azt viszont  nem tudom megmondani, hogy bírni fogja-e végig a három hetet. Ahogy most mi kaptunk egy kis időt, úgy legközelebb akár más is kaphat. Azt ugyanakkor tudom, hogy vasárnap és hétfőn két kulcsfontosságú szakasz következik."

Aminek Roglic valószínűleg úgy mehet neki, hogy majdnem 3 perccel vezet Valverde előtt.


Hozzászólások