ES Bringa - Pogacar: "Idén nem is terveztem, hogy elindulok a Vueltán"
Pogacar: "Idén nem is terveztem, hogy elindulok a Vueltán"
Fotó: Europress/AFP

Pogacar: "Idén nem is terveztem, hogy elindulok a Vueltán"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/09/11 11:08
Két győzelem, két kemény hegyi szakaszon, és harmadik hely összetettben. Ezt nagyon nem kell magyarázni. Történjen bármi az utolsó héten, Tadej Pogacar számára ez már egy emlékezetes Vuelta. Kiválóan megy élete első nagy körversenyén, pedig télen még nem is szerepelt a versenyprogramjában egyik háromhetes sem. 

De erről meséljen inkább ő.


Lement két hét, hogy érzed magad?

Kiválóan. Ahhoz képest, hogy a  csapattal a tél során még arról beszéltünk, hogy idén nem megyek háromhetest, elég jól állok. Alapból az volt a terv, hogy a 2020-as Vueltán indulok. Aztán a kaliforniai kör után átbeszéltük a dolgokat, és változtattunk. Most meg itt vagyok, és akár még a piros trikóra is lehet esélyem.

Pedig elég rosszul kezdtetek...

Igen, rögtön egy bukás az időfutamon, pedig nagyon haladtunk. Akárcsak a Jumbo. Aztán én még Oviedóban is elestem...

Jön az utolsó hét, és még van esélyed a győzelemre. Vagy nem így látod?

Nyilván nagy álmom a győzelem, és meg is fogod tenni mindent, hogy a lehető legjobb helyen zárjak. Nem szeretnék úgy hazamenni, hogy nem próbálkozom valahol. Tudom, hogy papíron csak két hegyi szakasz van a harmadik héten, de higgyétek el, az összes többi nap elég koncentrálós.

000_1K2843.jpg Fotó: Europress/AFP

Roglicnak mennyit segíthet most a girós "vereség"?
Eddig kiválóan védekezik, egy alkalmat leszámítva nem is nagyon volt bajban. Az biztos, hogy csak egy ember nem tudja leszakítani, Ahhoz több csapattól kell tempó, és folyamatos támadás. Szerintem a mi sorunk se rossz, de nyilván elsősorban az Astanától meg a Movistartól kellene valami extra.

Tényleg Valverde a fő ellenfele Roglic-nak?
Erős és tapasztalt, ez a két dolog pedig nagyon fontos. De nem hiszem, hogy egy az egyben meg tudja verni Primozt. Ahhoz kellene tőle egy nagy hiba. Én viszont nem vagyok messze Valverdétől, szóval megpróbálom megelőzni. De tudom, hogy még Lopez is ott van a közelben.

Nem félsz a harmadik héttől?

Ilyen sokat még soha nem mentem egyszerre, szóval én sem tudom mi lesz. Nyertem ugyan két szakaszt, de próbáltam spórolni az erőmmel. Az elmúlt két nap ott voltam Roglic mellett, ami jó jel.

000_1K27Y2.jpg Fotó: Europress/AFP

Amúgy milyen a kettőtök kapcsolata?
Tudom, hogy Primoz mindig nagyon komolynak és szigorúnak tűnik, de ez azért van, mert itt minden nap koncentrálnia kell. Amúgy egy kifejezetten kedves, és szerethető srác. Tök jóban vagyunk, király lenne ha egyszer egy sorban tekerhetnénk. Bár hallottam, hogy nemrég hosszabbított.

A válogatottban mehettek együtt, nem?

De bizony, a vb-n erős sorunk lesz. Mostanában mindenki csodálkozik rajtunk, pedig nincs nagy titok Szlovéniában sem. Kemény munka és kitartás, ennyi az egész. Nálunk korábban csak a foci meg a kosár létezett, de most már rengetegen követik a kerékpárt is. Sőt, egyre többen tekernek, ami pedig garancia a jövőre nézve.


(Forrás: Marca)

Hozzászólások