ES Bringa - Pogacar Andorra új királya, Quintana már pirosban!
Pogacar Andorra új királya, Quintana már pirosban!
Fotó: twitter

Pogacar Andorra új királya, Quintana már pirosban!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/09/01 18:37
Tadej Pogacar elképesztően nagyot tekert, elvitte az esős és hegyes andorrai szakaszt, Quintana felvette a piros trikót, Lopez pedig a murvás részen bukott. Roglic kényelmes helyzetben a keddi időfutam előtt, hisz csak hat másodpercre van az első helytől. 

Ez történt
Kilencvenöt kilométer, öt kategorizált emelkedő, az első hét legfontosabb napjához érkezett a Vuelta. Ennek megfelelően nem is maradtak el a támadások, igaz egy óriási zivatar miatt, a lényegről sajnos lemaradtunk. Elsőként ugyanis Lopez támadta be a fő ellenfeleit, és bár nagyon szépen eltávolodott (40 másodperc is volt az előnye), mire visszakaptuk az élő képet, már Valverde és Quintana is ott volt mellette. Mint utólag kiderült, Miguel Angel Lopez a murvás részen bukott (akárcsak Roglic), ez pedig nyilván kihatással volt kettőjük további teljesítményére. Az Astana versenyzője azért egy fokkal rosszabbul járt, hisz idővel Valverdéről és Roglicról is leszakadt, miközben elöl Pogacar és Quintana ment a szakaszért.

A Movistar kocsiból visszarendelték segíteni a szökésben tekerő Solert, aki egyrészt nem volt túl boldog, másrészt nem tudott annyit menni, hogy elkapják a hatalmasat tekerő Pogacart.

A 20 éves szlovén versenyző elvitte a szakaszt, adott 23 másodpercet Quintanának, aki viszont átvette a piros trikót. Hisz tudott adni 25 másodpercet (+bónusz) Roglicnak és Valverdének. Lopez végül annyira leszakadt, hogy végül 1.01-et kapott a győztestől.

Kemény és durva szakasz volt a mai, de Andorrában ritkán látunk unalmas versenyt. A mezőny úgy mehet neki a hétfői pihenőnapnak, hogy már Nairo Quintana vezet összetettben. Igaz minimális különbséggel, és kedden jön az egyenkénti. 

A 9. szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása:  ITT


A szakaszgyőztes - Tadej Pogacar (UAE Emirates)
GT-újonc, mindössze 20 éves, és megnyert egy ilyen szakaszt. Erre nem nagyon lehet mit mondani. Tudtuk, hogy óriási tehetség, de ezt ma megint bizonyította. Nagy kérdés, hogy végig engedik-e a Vueltán, vagy mondjuk két hét után kiveszik a versenyből. 

A nap száma - 6
Az első hét után, Nairo Quintana hat másodperccel vezet összetettben Primoz Roglic előtt. 

A nap mondása
"Már a Vuelta rajtja előtt nagyon vártam ezt a szakaszt. Tegnap este pedig kiderült, hogy valószínűleg esőben tekerünk, ez pedig külön motivált."
(Tadej Pogacar)

Ez jön 
Hétfőn pihenőnap, kedden pedig időfutam. Jó esély Rolgicnak arra, hogy felvegye a piros trikót.

A 10. szakasz szintrajza: ITT
TV: 15.00 - Eurosport

Hozzászólások