ES Bringa - PN7: Quintana nyerte az utolsó szakaszt, Schachmanné a sárga trikó
PN7: Quintana nyerte az utolsó szakaszt, Schachmanné a sárga trikó
Fotó: Europress/AFP

PN7: Quintana nyerte az utolsó szakaszt, Schachmanné a sárga trikó

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/03/14 17:58
A tervezettnél egy nappal korábban ért véget a Párizs-Nizza, de kisebb csoda, hogy egyáltalán idáig eljutott a verseny. A mai hegyi befutós szakaszon Quintana nyert, az összetett viszont Schachmanné lett, aki az utolsó két nap során nagyot küzdött a sárga trikóért.

Szombaton véget ért a Párizs-Nizza, a verseny, ami jó ideig az utolsó lesz a tavasz során. Maximilian Schachmann nyerte az összetettet, 18 másodperccel Tiesj Benoot előtt. Vagyis nagyjából azzal a különbséggel, amit a Bora versenyzője a pénteki bukása után a zsűritől "visszakapott".

De Schachmann egyébként hatalmasat küzdött az elmúlt két nap során, jól ment a hegyen, lehozta probléma nélkül az első 2 oldalszeles napot, és majdnem az időfutamot is megnyerte.


Nairo Quintana zárásként elvitte a 16 kilométer hosszú hegyet, ezzel megszerezte idei ötödik győzelmét (3 szakasz + 2 összetett).

Most egy jó pár hetes pihenő következik, április elején pedig talán némileg okosabbak leszünk azt illetően, hogy mikor és milyen módon folytatódhat a szezon. 


Hozzászólások