ES Bringa - PN3: Újabb meglepetés, Garcia Cortina nyerte a sprintet
PN3: Újabb meglepetés, Garcia Cortina nyerte a sprintet
Fotó: Europress/AFP

PN3: Újabb meglepetés, Garcia Cortina nyerte a sprintet

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/03/10 19:28
Talán egy fokkal nyugisabb volt a Párizs-Nizza keddi szakasza a tegnapinál, de simának azért ne nevezzük. Némi meglepetésre Ivan Garcia Cortina nyerte a mezőnyhajrát, Sagan és Pasqualon előtt. Sam Bennett és Caleb Ewan egy bukás miatt kimaradt a sprintből, Maximilian Schachmann megtartotta a sárga trikót.

A szűk utak és a folyamatos helyezkedés miatt kifejezetten sok volt bukás a Nizza keddi szakaszán, és a sprinterek sem úszták meg a nap végét, hisz Hofstetter hibája miatt Sam Bennett valósággal felkenődött a kordonra. Ewan egy fokkal jobban járt, de ő sem tudott tovább menni. Ivan Garcia Cortina (Bahrain-McLaren) viszont az élről vezetve vitte végig a sprintjét, és nagyon simán nyert Sagan előtt.

Aki 10 évvel ezelőtt, napra pontosan ezen a versenyen szerezte meg az első profi győzelmét.


Maximilian Schachmann megtartotta a sárga trikót, a Bora versenyzője úgy mehet neki a holnapi egyenkéntinek, hogy 13 másodperccel vezet Nizzolo előtt.  Az összetett esélyesek közül, a mai is kiválóan helyezkedő Higuita van hozzá a legközelebb, kettőjük között 23 másodperc a differencia.

A szakasz után kiderült, hogy a zsűri ezért a Quintanával szemben elkövetett vállazásért 800 svájci frankra büntette azt a Sam Bennettet, aki a hajrában kifejezetten nagyot esett.

Szerdán tehát időfutam (Alaphilippe szülővárosában), élő közvetítés 14.40-től az Eurosport 1-en!

Hozzászólások