ES Bringa - PN2: Nizzolo nyerte az év eddigi legizgalmasabb szakaszát
PN2: Nizzolo nyerte az év eddigi legizgalmasabb szakaszát
Fotó: Europress/AFP

PN2: Nizzolo nyerte az év eddigi legizgalmasabb szakaszát

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/03/09 18:44
Nyilván március elején még ne írjuk le azt, hogy ez volt a szezon legjobb szakasza, az viszont biztos, hogy az izgalmakat tekintve jó eséllyel Top 10-ben lesz a Nizza mai napja. Akárcsak a tegnapi első szakaszon, most is volt minden, amiért szerethető az országúti kerékpár: eső, oldalszél, darabokra szakadó mezőny, sokat kapó összetett esélyesek, bukások, és egy komoly Nizzolo-győzelem.

Nagyjából 30 kilométer volt hátra a Párizs-Nizza hétfői szakaszából, amikor Alaphilippe feltűnően integetni kezdett a jóval mögötte haladó kísérőkocsinak. Hátsó defektje volt, pont a legrosszabb pillanatban. Percekkel korábban ugyanis beindult a mezőny, megjött az oldalszél, és elkezdődtek a leszakadások. 

Pár perc múlva jött egy bukás, amiben az első napot tökéletesen lehozó Quintana volt benne, és bár a kolumbiai versenyző a tesójától nagyon hamar megkapta a segítséget, kezdhetett üldözni.

Alaphilippe és Quintana - vagyis a két fő összetett esélyes - hamar egy sorba került, úgyhogy közösen dolgoztak azon (némi segítséggel persze), hogy elkapják az élcsoportot. Amiben a sárga trikós Schachmann, Sagan, Ackermann, Stuyven, Nizzolo, Nibali és (!) Higuita is ott tekert. De Pinot és Bardet nem, ők egy későbbi oldalszeles részen szakadtak le.

 
A Bora és a Trek kiválóan dolgozott elől (mekkorát ment Stuyvenért a világbajnok Mads Pedersen!), a két leszakadt csoport nem tudott közelíteni, így egy mindössze 11 versenyzőből álló sor ért haza. 

A sprintet - Ackermannt simán megelőzve - Giacomo Nizzolo nyerte, a Bardet-féle sor 18 másodpercet, Quintana és Alaphilippe pedig 1.25-t kapott. A Bora jó napot zárt az elmaradt szakaszgyőzelem ellenére is, hisz 
Schachmann jelentős előnyre tett szert azzal, hogy végig az első csoportban tekert. 

Nizzolóra pedig nehéz mit írni, kiváló formában van az év elején, ő ezek szerint ilyen dolgokra képes, ha probléma nélkül képes végigdolgozni egy komplett telet.


A 2. szakasz összefoglalója:


Kedden 14.40-kor kezdünk, de nem az egyesen, hanem az Eurosport 2-n!

Hozzászólások