ES Bringa - PN 5: Megvan Simon Yates pályafutása első időfutam-győzelme 
PN 5: Megvan Simon Yates pályafutása első időfutam-győzelme 
Fotó: Twitter

PN 5: Megvan Simon Yates pályafutása első időfutam-győzelme 

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/03/14 18:47

Három nagyjából sík, valamint egy dimbes-dombos szakasz után a mai napon egy egyéni időfutammal folytatódott a Párizs-Nizza. A versenyzőknek 25,5 km-t kellett teljesíteniük javarészt síkon, azonban a táv felénél le kellett küzdeniük egy 1 km hosszú 4,2%-os emelkedőt is.
 

A kemény oldalszeles napok egy kicsit megrostálták a mezőnyt, így aztán ma már csak 149 versenyző vágott neki a távnak. Tom Scully az EF kerékpárosa huszadikként indult, és rögtön fölállított egy kifejezetten combos időt. Egyébként az egész csapata remekül ment ma, hisz négy versenyzőjük is az első nyolc között végzett.

A leggyorsabb azonban, némi meglepetésre az összetettben korábban már elszállt Simon Yates lett. Az a Yates, akinek ez a verseny inkább csak fölkészülés, és akinek az időfutam finoman szólva sem tartozik az erősségei közé. A mai napra azonban odatette magát, remekül bírta a végét, így egy szakaszgyőzelmet már biztosan zsebre vághatott az idei Nizzáról. 

A nap másik nagy nyertese Michal Kwiatkowski, aki harmadikként jött meg, az összetettben pedig 19 másodpercre növelte előnyét a második helyre fölkúszó Egan Bernallal, és 28-ra Luis León Sánchezzel szemben. Mindenki más már percen kívül van a lengyelhez képest.


A nap másik nagy nyertese Michal Kwiatkowski , aki harmadikként jött meg, az összetettben pedig 19 másodpercre növelte előnyét a második helyre fölkúszó Egan Bernallal, és 28-ra Luis León Sánchez zel szemben. Mindenki más már percen kívül van a lengyelhez képest.


Interjú a verseny után:


Pénteken ismét egy dombos, ám a szerdainál keményebb nap vár majd a versenyzőkre, így aztán benne van a pakliban, hogy esetleg megint hazaér egy szökevénycsoport. 15.15-kor kezdünk az Eurosport 1-en.

Hozzászólások