ES Bringa - PN 4: Cort tudta kivel kell szökni
PN 4: Cort tudta kivel kell szökni
Fotó: Europress/AFP

PN 4: Cort tudta kivel kell szökni

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/03/13 17:23

Három viszonylag sík, ám az oldalszél miatt kifejezetten fárasztó és stresszes nap után, ma már egy kifejezetten gonosz, és elég dombos szakasszal folytatódott a Párizs-Nizza. Az utolsó hatvan kilométeren belül négy rövidebb emelkedő is várt a mezőnyre, ahonnan az elmúlt napok során, tizenegyen szálltak ki.

Ma pedig a sprinterek szálltak ki viszonylag hamar a meccsből, bár elnézve a szinterajzot, ez azért annyira nem volt meglepetés. 

Az már inkább, hogy főmezőny nem tudta eltüntetni a De Marci és De Gendt vezetette szökevénycsoport bő két perces előnyét. A Sky nem akart menni, a Mitchelton-Scott nem tudott többet, igy nem lehetett más a nap vége, mint egy sikeres szökés.

Cort tűnt a leggyorsabbnak a csoportból (De Gent, Ciccone és De Marchi volt mellette), ennek ellenére 500 méterrel a befutó előtt támadott. Az Astana versenyzője meglepte a többieket, simán nyerte is a szakaszt, a mezőny pedig 50 másopderc hátránnyal jött meg. Mivel Groenwegen hamar leszakadt, Kwiatkowski átvette a sárga trikót, vagyis a Sky nem is zárt olyan rossz napot.

Csütörtökön jön a verseny egyetlen időfutama, a 25.5 km hosszú szakaszon egy kisebb (és nem túl hosszú) emelkedő nehezíti majd a versenyzők dolgát. Élő közvetítés 15.15-től, de mostantól már az Eurosport 1-en!

Hozzászólások