ES Bringa - PN 3: Ha nincs Groenewegen, jön Bennett!
PN 3: Ha nincs Groenewegen, jön Bennett!
Fotó: Europress/AFP

PN 3: Ha nincs Groenewegen, jön Bennett!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/03/12 17:14

Az elmúlt két nap oldalszeles őrülete után, kedden egy fokkal nyugisabb szakasz várt a Párizs-Nizza mezőnyére. Ahonnan hiányzott a tegnapi etap során bukó Barguil-Uran kettős, és a versenyt nem sokkal a mai rajt után feladó Fabio Aru.

Volt is mit kipihenni, hisz a nagy (hát)szélnek köszönhetően, hétfőn (!) 51.1-es átlaggal zárt a mezőny. Amikor már azt hittük, nem kavar be többet az időjárás, 5 kilométerrel a befutó előtt ismét megjött az oldalszél, a Sky pedig keményen megrángatta a sort. Mivel Bernal és Kwiat szépen elől helyezkedett, ez Rowe-tól kifejezetten jó ötletnek tűnt.

Szépen megnyúlt a főmezőny, Ewan, Kristoff és a nagyot dolgozó Bernal végig a csoport elején ment, Dylan Groenewegen viszont kicsit hátrébb.

Az utolsó kilométert jelző kapunál gyakorlatilag már az összes sprinter (- Kittel) ott csoportosult elől, szóval a sárga trikóst nem sikerült kiszórni.

Jöhetett a hajrá, amit Bennett indított először, és senki nem is tudta tartani vele a lépést. Groenewegen pár méterrel a cél előtt elfogyott, Ewannek meg maradt a második hely.

Másodszor nyert idén kifejezetten minőségi mezőnyben sprintet Sam Bennett, akit a hírek szerint a Bora a tavalyi sikerek ellenére nem visz el a Giróra.

Groenewegen annak ellenére, hogy nem bírta a hajrát megtartotta a sárgát, amit valószínűleg holnap azért el fog veszíteni. Hisz szerdán már kifejezetten dombos lesz a PN negyedik szakasza. Élő közvetítés szokás szerint 15.15-től az Eurosport 2-n!

Hozzászólások