ES Bringa - PN 2: Újabb oldalszeles szakasz, újabb Groenewegen győzelem
PN 2: Újabb oldalszeles szakasz, újabb Groenewegen győzelem
Fotó: Europress/AFP

PN 2: Újabb oldalszeles szakasz, újabb Groenewegen győzelem

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/03/11 17:46

Akárcsak tegnap: a szakaszgyőztes Groenewegen, de főszerepben az oldalszél.

Ismét nem volt könnyű dolga a mezőnynek, a Párizs-Nizza második szakasza megint az oldalszélről, a káoszról és épp emiatt egymás folyamatos üldözéséről szólt. Meg sajnos a bukásokról, hisz ma a kulcscsontörést szenvedő Rigoberto Urant, és Warren Barguilt is elvesztettük.

Szűk negyven kilométerrel a befutó előtt ott tartottunk, hogy egy egészen kis, alig húsz fős csoport tekert az élen, és ebben ott volt a mai esélyesek közül a sárga trikós Groenewegen, Degenkolb, Demare, Greipel és egy ideig Kittel is.

De a nap közben jóváírás másodperceket szerző Bernal, Quintana, Bardet illetve Kelderman ugyancsak elől tekert. Simon Yates-el ellentétben, aki korán leszakadt, és 6.44 hátránnyal jött meg. De az első szakaszon már egy perces mínuszba kerülő Lopez sem jött ki jobban a napból, ő majdnem 9 percet kapott.


A szél ellenére a sprint most is összejött, és Dylan Groenewgent ezúttal sem lehetett megverni. Ma azért egy fokkal simábban nyert a tegnapinál, a Bahrain-Meridás Garcia Cortina előtt nyerte a befutót.

Groenewegen természetesen megtartotta a sárgát, és amilyen formában van, kedden akár sorozatban a harmadik szakaszát is behúzhatja. Ő lehet, hogy az újabb oldalszeles napért szurkol.

Hozzászólások