ES Bringa - Pinot másodszor nyert hegyi befutót, Yates egyre pirosabb
Pinot másodszor nyert hegyi befutót, Yates egyre pirosabb

Pinot másodszor nyert hegyi befutót, Yates egyre pirosabb

Bodnár Gergő ·
2018/09/14 18:18

Simon Yates ma tett egy hatalmas lépést a piros trikó felé. Az első andorrai hegyi befutón 1.18-at adott Alejandro Valverdének, és komoly önbizalommal mehet neki a szombati - egyébként brutálisan nehéz - szakasznak. A Girót elveszítette a 19. szakaszon, a Vueltát lehet, hogy megnyerte. Thibaut Pinot másodszor győzött ezen a Vueltán, de Kruijswijk és Lopez is elégedett lehet a mai napjával. 


Ez történt

Az utolsó előtti esély arra, hogy változzon az összetett, de Alejandro Valverde nem tudott élni a lehetőséggel. Az andorrai hegyeket tökéletesen ismerő Simon Yates már 10 kilométerrel a Rabassa vége előtt megtámadta a legnagyobb ellenfelét, és pillanatok alatt felugrott az elől tekerő Pinot-Kruijwsjik kettősre. Elől összeállt a tökéletes hármas (mindenkinek érdekében állt a vezetést), így a piros trikós csoportja folyamatosan távolodott Valverdétől. Quintana amennyit tudott, próbált segíteni - még egy defekt után is felugrott vezetni - de ma Valverdében egyszerűbben nem volt több.

Pinot az utolsó métereken lehagyta a piros trikóst, elvitte a szakaszt, de Yates így is nagyon elégedett lehet. Úgy mehet neki a 20. szakasznak, hogy 1.38-al vezet Valverde előtt. Szombaton komoly csata várható, hisz a Lopez-Mas-Kruijwsijk hármasnak még simán lehet esélye a dobogóra. Vagy akár a második helyre.

Az viszont nem nagyon látszik, hogy ezt a Simon Yates-t ki, és hol fogja megfogni. Bár a Girón sem hittünk abban, hogy elveszítheti az összetettet...

A szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: ITT

A szakaszgyőztes - Thibaut Pinot (FDJ)
Ő elmondta, jobban érdekli egy második hegyi befutós szakasz, mint mondjuk a 6. hely összetettben. Megint nagyon erős volt, és hát Yates nem félt tőle.

A nap száma - 1.38
Huszonöt másodperc volt, 1.38 lett belőle. Simon Yates ma tett egy nagy lépést a piros trikó felé. 

A nap nyilatkozata
 
"Még nem nyertem meg a Vueltát. Én már csak tudom, hogy mennyi minden tud történni egyetlen hegyi szakasz alatt." (Simon Yates)

Ez jön
 
Az utolsó hegyi szakasz, egy nagyon kemény nap. Hat kategorizált emelkedő, mindössze 97 kilométer alatt.

A 20. szakasz szintrajza: 
ITT
TV: 14.45 - Eurosport

Hozzászólások