ES Bringa - Pinot: "Ha nyerni szeretnék, támadnom kell"
Pinot: "Ha nyerni szeretnék, támadnom kell"
Fotó: Europress/AFP

Pinot: "Ha nyerni szeretnék, támadnom kell"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/07/23 08:44
"Versenyben vagyok, de nem kell túlgondolni a helyzetemet."

Ezzel a mondattal nyitotta meg a hétfői sajtótájékoztatóját Thibaut Pinot, aki a 4.helyről és 1.50-es hátrányból várja a Tour harmadik hetét.

"Elég sokan újságíró jött el erre a beszélgetésre, ami szerintem azt jelzi, hogy valamit jól csinálunk. Tényleg úgy érzem, hogy versenyben vagyok a győzelemért, de ez még nem jelent semmit, most kell igazán higgadtnak maradni. Lement két hét, de a harmadik dönt. Lehet, hogy a hétvégén én voltam a legerősebb, de a jövő vasárnap még nagyon messze van."

Pinot tényleg nagyot ment az elmúlt napokban, a jó időfutamát a Tourmalet megnyerése követte, és vasárnap is tudott adni az ellenfeleknek.

"Szerintem nyomás Alaphilippe-n van. Nyilván én is nyerni szeretnék, de ha ő maradna sárgában, az nekem nagyon nem fájna."

000_1IY6WN.jpg Fotó: Europress/AFP

Mondhat bármit Pinot, tényleg közel van a végső győzelemhez. De az is igaz, hogy a majdnem 2 perces hátrányát valamikor el kell tüntetnie. Erre mondjuk a lehetőség adott, hisz csütörtöktől jönnek a hegyek.

"Előzetesen dobogóban gondolkodtam, és ez még most is reális cél. Remélem gyorsan lenyomjuk a sík szakaszokat, melyekért annyira nem rajongok, aztán jöhetnek a hegyek. Erősnek érzem magam, szóval menni fogok. Mert az a célom, hogy előrébb lépjek összetettben. Ehhez pedig támadni kell. Szóval támadni fogok."


Hozzászólások