ES Bringa - Pinot: "Ha a jövőben nem nyerem meg a Tourt, ez a sérülés örökké kísérteni fog"
Pinot: "Ha a jövőben nem nyerem meg a Tourt, ez a sérülés örökké kísérteni fog"
Fotó: Europress/AFP

Pinot: "Ha a jövőben nem nyerem meg a Tourt, ez a sérülés örökké kísérteni fog"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/11/04 09:09
A drámára mindenki emlékszik, és egy ideig még ő sem felejti el. Thibaut Pinot nagyon közel volt ahhoz, hogy végre hazai pályán, a Tour de France-on alkosson valami igazán maradandót. Azzal a nagyon a szurkolók és a riválisok sem vitatkoznak, hogy sokáig ő volt a legerősebb és legmeggyőzőbb a hegyeken. De ez mit sem számít akkor, ha megint nem tudott befejezni egy nagy körversenyt.

"Ahhoz, hogy ezt el tudjam felejteni, a jövőben meg kell nyernem a Tourt" - mondta nem sokkal a verseny vége után. Nagyon, így az év végéhez közeledve sem változott meg a véleménye, de pár dolgot azért már máshogy lát. Pinot pár héttel korábban a L'Équipe-nek mesélte el, mi történt vele az emlékezetes, júliusi Tour de France szakasz óta. Amikor egy ország sírt vele együtt.

A 19.szakaszon feladtad a Tour de France-t, aztán többet nem is versenyeztél. Mi a helyzet veled?
A Tour után három hétig hozzá sem nyúltam a kerékpáromhoz. Leálltam, aztán idővel újrakezdtem az edzéseket.  De nem országúton, inkább rengeteget montiztam. Sok új, és tök jó útvonalat fedeztem fel a Vogézekben.

Kiderült már pontosan, hogy mi történt veled?
Nem, és ez a legfurcsább. Az engem kezelő orvos azt mondta, ez a húzódás a focistáknál teljesen normális lenne, egy kerékpárosnál viszont egyáltalán nem az.

Nagyon zavar még, hogy ki kellett szállnod?
Frusztrál, igen. Mert jól éreztem magam, és soha nem fogom már megtudni, hogy mi lett volna velem a hátralévő hegyeken. Onnantól kezdve, hogy megnyertem a tavaly Lombardiát, az összes edzésen csak a Tour járt a fejemben. 

Jó ötlet volt ennyire sokáig teljesen leállni?
Reggel felkeltem, és egyszerűen rá sem bírtam nézni a kerékpáromra. Ezért is jött jól a monti. Az egy jóval intenzívebb műfaj. Persze ott sem kötelező csak rövideket menni, én többször nyomtam 4-5 órát.

És sikerült felejteni?
Nem. Ahogy felültem, azonnal eszembe jutott a Tour. De szerintem ez természetes, egy ekkora csalódás után. A szervezetem megint cserben hagyott.

000_1J46N0.jpg Fotó: Europress/AFP

Egy ideg még biztosan meg fogod kapni a Tourral kapcsolatos kérdéseket...
Persze, de azzal sokra nem megyek, ha folyamatosan a múlton rágódom. Bár furcsa a helyzetem. Kezdem azt észrevenni, hogy az emberekbe jobban beleégett ez a fájdalmas pillanat, mint amikor dobogós voltam, vagy nyertem az Alpe d'Huez-en.

A sérülésig milyen Tourod volt?
Jó, és olyan szempontból meglepően jó, hogy végre élveztem az egészet. Nyomás nélkül mentem, mint amikor először voltam ott újoncként a rajtnál. Ez lepett meg a legjobban. Hogy nem volt teher maga a verseny. A hegyeket jól bírtam, de erre számítottam is.

Szóval, az a feladott 19. szakasz még sokáig kísérteni fog?
Azt hiszem, ha a jövőben nem állok fel a dobogóra, vagy nem nyerem meg a Tourt, ez a kérdés örökké elő fog jönni velem kapcsolatban.

És jövőre mi lesz?
Tour. Mi más lehetne?


L'Équipe


Hozzászólások