ES Bringa - Pinot tényleg Girózik, Démare megkapta a Tourt
Pinot tényleg Girózik, Demare megkapta a Tourt
Fotó: Europress/AFP

Pinot tényleg Girózik, Démare megkapta a Tourt

Bodnár GergőBodnár Gergő
2021/01/19 17:00
Lehetett rá számítani, ma azonban hivatalossá vált: Thibaut Pinot idén tényleg kihagyja a Tourt, és visszatér a Giróra. A tavalyi olasz körön négy szakaszt és ponttrikót szerző Arnaud Demare pedig kapitány lehet a Tour de France-on.

"Sokat gondolkoztam a döntésen, de ki kell mondani: az idei Tour útvonala nem fekszik nekem. Szóval ez a megfelelő év a váltásra, így idén rámegyek a Giróra. Bár még nem ismerjük az útvonalat, az olasz kör soha nem könnyű. Nekem most egy feladatom van, a lehető legjobb formában megérkezni a rajtra" - mondta Pinot, aki 2018 után fog visszatérni a Giróra.

Ez pedig azt jelenti, hogy kihagyja a Tourt, ahol bár Valentin Madouas és David Gaudu is indulni fog, Arnaud Démare lesz az FDJ kiemelt embere.

A francia sprinter tavasszal természetesen ott lesz a Sanremón, és Valter Atihoz hasonlóan február 3-án, a valenciai körön indítja az új szezont. Démare az elmúlt két idényben a Girón kapott szerepet, és összesen 5 szakaszt nyert, illetve tavaly Peter Sagant megelőzve behúzta a pontversenyt.

"A rózsaszín trikó nekem legalább akkora álmom, mint a sárga. A Giro az egyik lehető legszebb verseny, amit egy kerékpáros megnyerhet" - tette hozzá Pinot, aki két év után engedi el a Tour de France-t és tér vissza a Giróra, ahol 2018-ban az összetett 3. helyéről állt ki egy súlyos betegség miatt.


Hozzászólások