ES Bringa - Pinot és Bardet szemtől szemben (2. rész)
Pinot és Bardet szemtől szemben (2. rész)
Fotó: Europress/AFP

Pinot és Bardet szemtől szemben (2. rész)

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/01/04 20:30

Romain Bardet és Thibaut Pinot.
Mindketten voltak dobogósok nagy körversenyen, és mindkettőjüket hívták már a francia sajtóban Bernard Hinault utódjának. De egyelőre egyikük sem tudott háromhetest nyerni. Érdekes egyéniségek, akiket most az olasz Bicisport magazin segítségével az átlagosnál is jobban megismerhetünk. Pinot és Bardet szemtől szemben, második rész.


Hogy néz ki számodra az ideális nyaralás?
Bardet:
Konkrét recept vagy hely nincs. Csak legyek azokkal, akiket szeretek. És legyen lehetőség valami extra időtöltésre.
Pinot: Ha tudok pihenni, jókat enni, finom borokat inni, az nekem már tökéletes. Szerencsére a novemberem így telt. A nagyvárosokat és a kifejezetten turistás helyeket nem szeretem, nekem nyugira van szükségem. Ezért is lakom vidéken, ahol simán tudok állatokat tartani.

Mi a kedvenc ételed?
B: A szarvasgombás gnocchi.
P: Nagyon érdekel a gasztronómia, imádok jókat enni, szóval nehéz kérdés. Télen például egy fondü vagy raklett tök jó dolog. De imádom azokat a házi sajtokat, amiket a környékemen csinálnak. Ilyen a Mont d'Or is. Év közben nekem egy jó tészta bármikor jöhet, de szeretem az egzotikus gyümölcsöket is, mint például a mangót.

Sör vagy bor?
B:
Bor! És vörös.
P: Mindkettő. Bár mondjuk a nyári melegben kevés jobb dolog van, mint egy hideg sör.

Milyen zenét hallgatsz görgőzés közben?
B:
Valami olyasmit, amire fel lehet pörögni.
P: Amit a telefonom zenei listája kidob. Kifejezett kedvenc nincs, jöhet bármi, aminek jó ritmusa van.

Szeretsz énekelni?
B:
Szeretek, csak nem tudok. :)
P: Ááá, azt nem szeretnétek hallani. Bár a PSG-s szurkolói dalok jól mennek.

066_DPPI_20316178_044.jpg Fotó: Europress/AFP
Egy jó filmet inkább otthon, vagy a moziban nézel meg?
B:
Bármelyik jöhet.
P: Inkább otthon, mert a mozira soha nincs időm. Nagy netflixes vagyok, szeretem a sorozatokat. Mostanság nagyon rákattantam a La Casa de Papel-ra (angolul: Money Heist).

Melyik volt az életed legszebb pillanata?
B:
Az esküvőm.
P: A személyeseket meghagyom magamnak, de ha a kerékpárt kérdezitek, akkor az Alpe d'Huezes győzelmem. Plusz, amikor valamelyik PSG-játékossal találkozhattam személyesen.

Mennyire szereted a közösségi médiát?
B: Az Instagramot szeretem, nekem az a kedvencem. A többit maximum újságok meg cikkek olvasására használom.
P: Néha azt veszem észre, hogy elég sokat vagyok fent, szóval kicsit vissza kellene vennem. Régebben egy-egy fontos szakasz után még a kommenteket is elolvastam, de erről a 2013-as Tour környékén leszoktam. A személyes oldalad megmutatására talán az Insta a legjobb felület.

Mennyire érdekel a politika?
B:
Szerintem fontos, hogy érdeklődjünk a világban zajló események iránt. Képben vagyok, ha kérdezik, simán elmondom a véleményemet.
P: Járok szavazni, és van véleményem. Valamennyire van lehetőségem belátni a dolgok mögé, mert az apukám polgármesterként dolgozik. A természet és állatvédelmet kifejezetten fontos témának tartom.

000_BR1K9.jpg Fotó: Europress/AFP
Olvasol újságokat?
B:
Igen, de mivel sokat utazom, főleg a neten. Ha versenyen vagyunk, akkor a reggeli mellett mindig elolvasom a napilapokat. Sok téma érdekel, általában edzés közben különböző podcasteket is szoktam hallgatni.
P: Főleg a neten, van néhány hír app a telefonomon. A mi régiónknak az Oriente Reppublica a hivatalos lapja, azt
mindig átfutom.

Szeretsz interjút adni?
B:
Ha értelmes kérdéseket kapok, akkor igen. És azt is szeretem, ha van idő kifejteni a véleményemet. Azt viszont nem kedvelem, amikor fél perccel a befutó után már tolják eléd a mikrofonokat. Annak nem sok értelmét látom. Inkább kifújom magam, és úgy már tudok adni egy összefüggő képet az adott napról.
P: Annyira nem, de tisztában vagyok vele, hogy ez a munkánk része. A jó kérdéseket tudom értékelni, de nem hiszem, hogy valaha meg fogom szeretni ezt az oldalát a sportágunknak.

A kerékpár inkább a szenvedésről, vagy a szép pillanatokról szól?
B:
Egyik jön a másikból. Ha nyerni akarsz, dolgozni és szenvedni kell érte.
P: Szerencsére többségben vannak a szép pillanatok. Én azért dolgozok, hogy versenyeket tudjak nyerni. Olyan energiát kapok a kerékpársporttól, amit máshonnan nem tudnék megszerezni.

Hozzászólások