ES Bringa - Hiába az új dátum, Sagan ott lesz a Girón!
Hiába az új dátum, Sagan ott lesz a Girón!
Fotó: Europress/AFP

Hiába az új dátum, Sagan ott lesz a Girón!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/06/16 14:16
Tour és Giro: igen, Flandria és Roubaix: nem. Ilyen lesz röviden Peter Sagan 2020-as szezonja, vagyis az előzetes tervekhez hasonlóan - pályafutása során először - ott lesz az olasz körversenyen. Azok után, hogy lenyomta a Tourt. 

"Mindketten a szavunkat adtuk korábban, most újra átbeszéltük a dolgokat, szóval marad az eredeti felállás, így Peter ott lesz a Girón” - mondta a Velonews-nak Ralph Denk, a Bora menedzsere. 

"Az új naptár szerintem nem korrekt a Giróval szemben, ha rajtam múlna, nem érne össze a klasszikusokkal, hisz aki ezt a programot választja, lemarad a nagy egynaposokról. De ez van, ezt a helyzetet kell megoldanunk.”

Sagan az augusztus 29-én rajtoló Tour de France-on is ott lesz, ahol természetesen (a tavaly 4. helyen záró) Emanuel Buchmann lesz a Bora kiemelt embere az összetettre.

EaYdsv9WoAIa_kF.jpg Fotó: twitter

Sagan tehát elindul az idei Girón, ami a pletykák szerint október 3-án, egy palermói időfutammal kezdődik. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy sem a Flandrián, sem a Roubaix-n nem láthatjuk, hisz ezt a két nagy egynapost a Giróval egy időben rendezik. A Paris-Roubaix konkrétan az olasz kör utolsó napjára, október 25-re került, amikor ráadásul a Vueltán is fontos hegyi befutós szakaszt rendeznek.

A Milánó-Sanremót viszont nem hagyja ki, Sagan szünet utáni első versenye pedig augusztus 1-én a Strade Bianche lesz.

Hozzászólások