ES Bringa - Peter Sagan ott lesz a 2020-as Girón!
Peter Sagan ott lesz a 2020-as Girón!
Fotó: Europress/AFP

Peter Sagan ott lesz a 2020-as Girón!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/10/24 20:53
A hír igaz, mindenki kezdjen el megbarátkozni a gondolattal: Peter Sagan elindul a 2020-as Girón! Vagyis ott lesz a budapesti nagy rajton, és így az első három magyarországi szakaszon.

Tényleg komoly bejelentés ez, hisz korábban még soha nem indult az olasz körversenyen. Annak ellenére, hogy ő aztán igazán kötődik Olaszországhoz. Évekig lakott San Donà di Piavéban, egy Velence közeli kisvárosban, a Liquigas csapatánál lett profi, jól beszéli a nyelvet, és rengeteg olasz barátja van. 

Ennek ellenére Sagant 2012 óta csak a Tour de France-on láthattuk, vagyis 8 éve folyamatosan ugyanabban a ritmusban teltek a mindennapjai. Ez jövőre viszont megváltozik. Hisz sem a világbajnoki, sem az olimpiai mezőnyverseny pályája nem tűnik ideálisnak számára, ez pedig valószínűleg egy fontos érv volt azt illetően, hogy Sagan így megújította a versenyprogramját. 

A Bora versenyzője ebben az idényben megszerezte a rekordot jelentő hetedik zöld trikóját a Touron, vagyis már ő az egyedüli csúcstartó. És hát nyilván Szlovákia közelsége is közrejátszott a döntésében.

000_1LP4RQ.jpgFotó: Europress/AFP

"Mindannyian tudjátok, hogy Olaszország mennyire fontos szerepet játszott a pályafutásomban. Itt lettem profi, és egy olasz csapattól kaptam először lehetőséget arra, hogy megmutassam magam. A hír igaz, tényleg ott leszek a május kilencedikei rajtnál. Márcsak azért is, mert Magyarország nagyon közel van hozzánk" - mondta Sagan a milánói prezentáción.

A Bora versenyzője a tervek szerint a Touron is ott lesz, vagyis jövőre két nagy körversenyen állhat rajthoz.

Hozzászólások