ES Bringa - Peter Sagan: "Nem tervezek semmit előre, a pillanatnak élek"
Peter Sagan: "Nem tervezek semmit előre, a pillanatnak élek"
Fotó: Europress/AFP

Peter Sagan: "Nem tervezek semmit előre, a pillanatnak élek"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/08/01 20:47
Nyolc év, és rekordot jelentő hét zöld trikó.
Minden nap benne van a hírekben, ő nem tud átlagos lenni.


"De ne mondjátok azt, hogy rocksztárként viselkedem. Én kerékpáros vagyok." 
Ennek ellenére természetesen ő Bora buszának zenefelelőse.  "Az emberek órákat várnánk ránk csak azért, hogy lőjenek egy fotót vagy kapjanak egy aláírást. Még jó, hogy kiviszem a hangfalakat, hogy ne unatkozzanak. A stílus? Pop, rock, rap, bármi jöhet."

És az élő zene?

"Nemrég Ibizán véletlenül beestem egy David Guetta koncertre. Tényleg nem volt tudatos. De nem mondom, hogy az év világom, rengetegen voltak."

000_1J64BN.jpg Fotó: Europress/AFP

Sagant jól ismerjük, nem sokat gondolkozik. Ha valamihez kedve van, azonnal megcsinálja. Legjobb példa erre az új hajviselete.

"Három évig hosszú hajam volt, aztán az egyik nap úgy keltem, hogy már unalmas. Le is vágtam. Ha otthon vagyok Zsolnán, akkor a nővérem segít, aki fodrász. Az esetek többségében viszont rábízom magam egy hozzáértőre. Ha nem tetszik a végeredmény, maximum letolom géppel nullára."

Az idei Tour sok mindenről marad emlékezetes, ilyen volt az a szitu is, amikor Sagan a Tourmalet mászása közben, aláírta az életrajzi könyvét.

"Nehezebb lett volna, ha egy mezt raknak elém. Amúgy a rajtnál és a célnál csomóan vannak, ez volt a legokosabb megoldás. A könyv meg kemény fedeles, az segített egy kicsit."

Kanyarodjunk rá a komolyabb témákra. Sagan 2012-ben indult először a Touron, és rögtön megnyerte a pontversenyt. Adja magát a kérdés, mennyit változott a verseny és a mezőny nyolc év alatt?

000_1J56DX.jpg Fotó: Europress/AFP

"Inkább én változtam. Mivel a kerékpáros világ nem egy nagy közeg, az évek során megismertem mindenkit. És már tudom a napi rutint, ami sokat segít. Ott vannak például a pódiumlányok. Velük 3 éve biztosan ismerjük egymást. Még jó, hogy nem csak egy 'köszit' mondasz nekik, hanem picit beszélgettek. Jó, én néha mondjuk megengedek magamnak egy 'nagyon köszit' is...Új barátnő? Most nincs, teljesen szabad vagyok."

Vagyis Sagannal most minden?

"Próbálom jól érezni magam, bár ez egy 20 kilométeres emelkedőn nem túl könnyű. De utána jöhet a lazaság. Soha nem tervezek semmit előre. Ha most azt kérdezed, hova megyek nyaralni, nem fogok tudni válaszolni. Nekem egy valami fontos, hogy minél több időt lehessek Marlonnal."(Forrás: Gazzetta)
Hozzászólások