ES Bringa - Peter Sagan: Nem egy átlagos apuka

Peter Sagan: Nem egy átlagos apuka

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/01/03 17:30

Csinálhat bármit, ez az idény más lesz, mint a többi.

És nem csak azért, mert sorozatban harmadik alkalommal láthatjuk majd a világbajnoki trikóban.

Peter Sagan friss apukaként kezdi el a 2018-as szezont. Október 26-án megszületett Marlon nevű kisfia, lassan pedig itt a nagy rajt. Az előző évhez hasonlóan, Sagan Ausztráliában kezdi a szezont. Mint mondja, egy teljesen átlagos apukaként.

 

Kezdjük a legfontosabbal: milyen érzés szülőnek lenni?

Csodálatos. Szavakkal nem is nagyon tudnám leírni. Olyan vagyok, mint minden átlagos első gyerekes apuka. Izgulok ha sír, és próbálom kitalálni mit szeretne. De amúgy kiválóan elvagyunk együtt. Sokat még nem változtak a hétköznapjaink, talán annyiban, hogy egy-két órával kevesebbet alszom. De ez bőven megéri. Amúgy sok mindent a feleségem intéz. Szerintem akkor fognak változni a dolgok, ha Marlon nagyobb lesz.

Azt tudni rólad, hogy nagy mozirajongó vagy. Tényleg Marlon Brandon miatt lett ez a fiad neve?

Erre majd máskor visszatérünk. :)

Mennyit tudtál pihenni a szünetben?

Őszinte leszek, nem sokat. Decemberben már megvolt az első edzőtáborunk. Azóta megy a felkészülés. És rengeteget járok edzőterembe is. Meg a tekerés mellett ott vannak az interjúk. De ez a munkánk része. Már megszoktam.

A versenyprogramodról mit lehet tudni?

Azt, hogy keveset változik. Ausztrália után jön egy spanyolországi hegyi edzőtábor, aztán a Het Nieuwsblad majd Kuurne-Bruxelles-Kuurne. Ezt követően megyek Olaszországba. Először a Strade Bianchéra és Tirrenóra, utána pedig a Sanremóra. Ezt követően jöhet a Flandria és a Roubaix. A Boránál nem lennének szomorúak ha elindulnék az Amstelen, de ezt még nem döntöttem el. A Tour előtt meg szokás szerint jön a Kaliforniai kör, és elmegyek Svájcba is.

Nyertél már három világbajnokságot, Flandriát, és összesen 101 versenyt. Van ami nagyon hiányzik?

A Roubaix és Sanremo. De ha idén esetleg újra nyerek egy Flandriát, nem leszek szomorú.

A tavaszi egynaposokra Oss-szal erősített a csapatod. Elégedett vagy az igazolásokkal?

Nagyon. Oss jó haver, és kiváló versenyző. A tavaszi sorunkban még ott van Burghardt, Bodnar, Postlberger, Juraj a tesóm, és már Daniel is. Illetve már nálunk teker Formolo és Kennaugh. Jók vagyunk.

Manapság mindenki téged tart a sportág arcának, pedig kezdetben sokaknak nem voltál szimpatikus...

Erre nehéz válaszolni. Ha engem tartanak a sportág arcának, az nagyon megtisztelő. De én semmit nem változtam. Ugyanúgy viselkedem, mint mindig. Látszanak rajtam az érzelmek, a magánéletben ugyanilyen vagyok. És ilyen is leszek.

Az újévi egykerekezős videó megint nagy siker volt.

Igen, ez kicsit már a védjegyemmé vált. Mindig azt csinálom, amihez kedvem van. Nem azt, amit elvárnak tőlem.

Bár még nagyon messze van, szerinted mi lesz a világbajnoksággal? Lehet esélyed a negyedik győzelemre?

Imádok ebben a mezben tekerni, a lehető legtöbb versenyt szeretném nyerni világbajnokként. De szeptember még tényleg messze van. Nyilván alaposan meg kell nézni az útvonalat, de egy kicsit pesszimista vagyok. Ez a pálya inkább nibalisnak, vagy valverdésnek tűnik. Bármi elképzelhető, de nem érzem magaménak ezt a szintrajzot.

Mennyire vagy most elégedett az életeddel?

Teljesen. Próbálom kiélvezni azt a kevés szabadidőmet. Nyilván mind a magánéletben, mind az országúton folyamatosan lehet javulni, de én most remekül vagyok.

Végül egy játék. Tegyük fel, te vagy az UCI elnöke. Mi lenne az első intézkedésed?

Versenyző vagyok, egy elnök helyzetébe nehéz beleképzelni magam. Nekem az a feladatom, hogy eredményeket hozzak és szórakoztassam a nézőket. Abban bízom, hogy a most megválasztott elnök jól fogja végezni a dolgát.

 

(Forrás: Gazzetta)
Hozzászólások