ES Bringa - Pedersen: "Nem volt nehéz dolgunk az üldözéssel, mivel semmit nem dolgoztunk"
Pedersen: "Nem volt nehéz dolgunk az üldözéssel, mivel semmit nem dolgoztunk"
Fotó: Europress/AFP

Pedersen: "Nem volt nehéz dolgunk az üldözéssel, mivel semmit nem dolgoztunk"

Bodnár GergőBodnár Gergő
2021/03/01 09:50
"Egyáltalán nem volt nehéz dolgunk az üldözéssel, mivel mi semmit nem vezettünk." Ezt válaszolta arra a kérdésre Mads Pedersen, hogy mennyire volt kemény meló visszahozni a van der Poel-féle csoportot vasárnap, a Kuurne végén. 

Pedersen igazat mondott, tényleg nem sokat láttuk az üldözőcsoport elején trekes versenyzőt. Dolgoztak helyettük mások, főleg Kasper Asgreen.

"Mivel Mathieu-nek semmi nem lehetetlen, egyáltalán nem gondoltam arra, hogy hülyeséget csinál azzal a nyolcvan kilométeres támadással. Őszintén szólva, elég későn értem fel az üldözőcsoportra, szóval nem voltam biztos benne, hogy utolérjük őket. Nekünk tényleg nem volt nehéz dolgunk, mert csak utaztunk és tettük a kereket. Közben pedig bíztunk benne, hogy mások melójának köszönhetően felérünk."

Ez sikerült, van der Poelt két kilométerrel a Kuurne-Bruxelles-Kuurne vége előtt sikerült elkapni, a sprintben pedig Pedersen csak egy kereket követett.

"Stuyvennel mentem, kizárólag rá figyeltem, ő készítette nekem elő a hajrát. Aztán amikor szétnyílt előttem a tömeg, elindultam."

És, hogy mi lett a győztesnek járó plüss szamár sorsa?

Pedersen bár szerette volna megtartani - mégiscsak elég extra nyereményről beszélünk -, inkább odaadta ajándékba Styuvennek. Cserébe a tökéletes felvezetésért.

HLN.be

Hozzászólások