ES Bringa - Peák Barna csapata is ott lesz a Tour de Hongrie-n!
Peák Barna csapata is ott lesz a Tour de Hongrie-n!
Fotó: Europress/AFP

Peák Barna csapata is ott lesz a Tour de Hongrie-n!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2020/07/03 15:47
A holland Jumbo-Visma és az amerikai Trek után, harmadik World Tour csapatként a Mitchelton-Scott is ott lesz az augusztus végén rajtoló magyar körversenyen. Az ausztrál csapatban szinte biztosan ott lesz Peák Barna is, aki még 2017-ben, mindössze 19 évesen, második lett összetettben a kolumbiai Jaramillo mögött.

Az elmúlt hetek során a Mitchelton-Scott egy kívülről elég zavarosnak tűnő, lehetséges tulajdonosváltás miatt került be a hírekbe, és legyen akármi a történet vége (most úgy tűnik, nem lesz Manuela Fundacion a csapatból), Peák Barna sora ott lesz a magyar körversenyen.

A Tour de Hongrie szervezői korábban már nyolc csapat érkezését jelentették be, eszerint az augusztus 29-n rajtoló versenyen a Jumbo-Visma (Word Team), a Treek-Segafredo (WT), az Androni Giocattoli-Sidermec (Pro Team), a Alpecin-Fenix (PT), a Kometa-Xstra (Continental Team), az Adria-Mobil (Continental Team), a csíkszeredai Team Novák (Continental Team), és a Giotti Victoria Palomar (CT) is. 

ENlJf-CW4AAML8i.jpg Fotó: twitter

Mint tudjuk a TdH szervezői komoly célt tűztek ki maguk elé: a magyar körverseny ugyanis jövőre szeretne bekerülni a Pro Series nevű sorozatba, ennek pedig komoly feltételei vannak. Az egyik például az, hogy legalább három World Team, és legalább tizenegy World Team vagy Pro Team besorolású együttesnek kell részt vennie az idei Tour de Hongrie-n.

A 41. Tour de Hongrie programja

1. szakasz, augusztus 29., szombat: Esztergom-Esztergom, 118 km
2. szakasz, augusztus 30., vasárnap: Debrecen-Hajdúszoboszló, 158 km
3. szakasz, augusztus 31., hétfő: Karcag-Nyíregyháza, 182 km
4. szakasz, szeptember 1., kedd: Sárospatak-Kazincbarcika, 171 km
5. szakasz, szeptember 2., szerda: Miskolc-Gyöngyös-Kékestető, 188 km

 

Hozzászólások