ES Bringa - Peák Barna kilencedik lett a GranPiemontén
Peák Barna kilencedik lett a GranPiemontén
Fotó: twitter

Peák Barna kilencedik lett a GranPiemontén

Bodnár GergőBodnár Gergő
2018/10/11 19:23

Majdnem kétszáz kilométer az esőben, sok bukás, egy kifejezetten erős mezőny (12 World Tour csapat volt ott a rajtnál), a várt sprint, és egy fantasztikus magyar eredmény.

Peák Barna kilencedik lett a GranPiemontén, az utolsó gyakornoki szerződéssel futott Quick-Stepes versenyén. 

"Hogy mi szükséges a profi szerződéshez? Egyszerű, erősnek kell lenni" - mondta Barna tegnap este az ESB-nek, és hát ezúttal is ennek szellemében tekert.

Végig az első csoportban ment, az utolsó kilométereken szépen hozta a főmezőnyt, remekül dolgozott a végül második helyen záró Senchalért, aztán a feladatát elvégezve gyönyörűen beállt az első csoport végére. Barna a kilencedik helyen gurult be a célba (a versenyt Colbrelli nyerte), és ezzel természetesen a csapata elismerését is kiváltotta. A Quick-Step nem sokkal a befutó után egy külön tweetben gratulált a magyar versenyzőnek.

Barna ezzel befejezte az idei országúti szezont, és vár. Hiszen a belga csapat várhatóan a következő hetekben dönt majd a további sorsáról. Ha Patrick Lefevert meggyőzte az eddigi teljesítményével (négy Quick-Stepes versenye volt), jöhet a profi szerződés. 

Mi mindenesetre a magunk részéről még egyszer gratulálunk ehhez a kilencedik helyhez.

Hozzászólások