ES Bringa - Peák Barna egy jó ügy mellé állt
Peák Barna egy jó ügy mellé állt
Fotó: barnabaspeak instagram

Peák Barna egy jó ügy mellé állt

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/09/26 09:37
Peák Barna egy nagyon jó ügy mellé állt. A 20 éves magyar kerékpáros - aki ezekben a napokban épp a yorkshire-i világbajnokságon versenyez - az Uniceffel karöltve a rászoruló gyerekeket szeretné támogatni.

A felajánlása természetesen kapcsolódik a sportághoz, hisz azok között akik legalább 5000 forinttal segítenek, egy SEG Racing-es magyar bajnoki trikót fog kisorsolni.

Barna a vb-t megelőzően részt vett az első két Mitchelton-Scottos versenyén, az új csapatával ott volt a brüsszeli klasszikuson, és az Antwerp Port Epic-en is, kedden pedig a 26. helyen zárta az U23-as időfutamot. Jövőre pedig profi szerződéssel csatlakozik az ausztrál csapathoz, így 2011 - és Szeghami Bálint után - ő lesz az első magyar kerékpáros, aki World Tour-szinten tekerhet.

Az alábbiakban szó szerint közöljük Barna üzenetét, amely angolul is olvasható az Instagram oldalán.

"Az Uniceffel karöltve, idén egy különleges célt tűztem ki a világbajnokságra. A teljesítményemmel rászoruló gyerekeket szeretnék támogatni. Naponta közel 60.000 gyermek hal meg számunkra alapvető dolgok hiányában, mint az étel, tiszta víz vagy védőoltások. Kis összegek, akár 3000 Forint, elég egy újszülött egy hónapnyi ellátásához terápiás élelmiszerekkel, és víztisztító tablettával. Számunkra ez talán heti egy kávé ára, számukra ez élet vagy halál. Ha szeretnél támogatni a célomban, kérlek adakozz az Unicef oldalán. Hogy kimutassam az elkötelezettségem, valakinek azok közül, akik 5000 Forintot, vagy annál többet adakoznak, véletlenszerűen kiválasztva felajánlok egy SEG Racing magyar bajnoki mezt! 

Köszönöm, hogy jobbá teszed a világot! 💙"


Amennyiben segítenétek: https://teistehetsz.unicef.hu/mindengyerekert/2-6672


Hozzászólások