ES Bringa - Öt százalék
Öt százalék
Fotó: Europress/AFP

Öt százalék


2014/12/11 19:47

Mindenki az Astanával van elfoglalva, nem is véletlenül. Óriási botrány, hogy nincs annyi pozitív doppingeset, ami a World Tour licensz visszavonását eredményezné. Ám közben az Europcar sorsa is bizonytalan volt. Tíz napja hevert a csapat dossziéja a testület asztalán. Tegnap eldőlt, nem kapja meg az engedélyt.

A dossziénk komoly volt és teljes – mesélte Jean-René Bernaudeau. – Sajnos hiányzott 5% a költségvetésünkből. Nagyon szomorú az egész csapat, amely maradéktalanul megérdemelte volna, hogy a World Tourhoz tartozzon. Nem fair, hogy a pénzügyi helyzetünk miatt utasítsanak vissza.”

Bryan Cookson, a Nemzetközi Kerékpáros Unió elnöke sem volt boldog: „Szomorú, hogy anyagi gondok miatt nem tudta kiváltani a WT-licenszt az Europcar. Nagyon remélem, hogy ugyanolyan szinten tudja majd folytatni Pro-kontinentális alakulatként is.”

A gond ugyanis az, hogy jelenleg még a Pro-kontinentális engedély sincs meg. Ahhoz egy újabb dossziét kell benyújtania Bernaudeau-nak.

Még a Yellow Fluo helyzete sem tisztázott, az olaszok csak úgy lehetnek másodosztályúak, ha eleget teszenk a WADA és az UCI különösen szigorú feltételeinek.

A Cult Energynek december 15-ig van ideje, hogy benyújtsa pályázatát. A dán csapat szintén a második vonalat célozta meg.

Hozzászólások