ES Bringa - Összejött a mezőnyhajrá, Ewan nyerte a sprintet
Összejött a mezőnyhajrá, Ewan nyerte a sprintet
Fotó: Europress/AFP

Összejött a mezőnyhajrá, Ewan nyerte a sprintet

Bodnár GergőBodnár Gergő
2019/05/18 18:13
Bár a nap elején a várható eső miatt még a neutralizáció is szóba került, végül csak mezőnyhajrát, és rendes sprintet láttunk. Caleb Ewan nyerte a szakaszt, Valerio Conti gond nélkül megtartotta a rózsaszín trikót, és az összetettben sem történt változás. Jöhet a vasárnapi időfutam!


Ez történt
Az idei Giro leghosszabb, 239 km-es szakasza várt szombaton a mezőnyre. Nem túl nagy meglepetésre, az Androni specialistája Frapporti, és a nippós Cima vállalta be a szökést, de sok esélyük nem lehetett. Elég nehéz volt előzetesen megtippelni, hogy milyen befutót láthatunk, Ackermann konkrétan örült volna annak, ha hazaér az elmenés. Ez nem történt meg, Ewan sem véletlenül dolgoztatta az embereit, nagyon érezte a mai napot. És igazából nem is tudtak vele mit kezdeni, Viviani és a ciklámen trikós Ackermann előtt nyerte simán a hajrát.

Az összetett esélyesek nyugiban begurultak, szerencsére bukás sem volt, az összetettben nincs változás.

A szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása:
ITTA szakaszgyőztes - Caleb Ewan (Lotto Soudal)
Legutóbb két éve indult a Girón, akkor egy szakaszt nyert. Elnézve a keddi és a szerdai szintrajzot, lesz még lehetősége sprintelni. Ma nagyon simán nyert, igaz ő szereti az ilyen trükkös hajrákat.

A nap száma - 0
Négy mezőnyhajrás nap után, még nem nyert szakaszt Elia Viviani. És az olasz sprinter ugye lélekben a ciklámen trikóról már lemondott. 

A nap mondása
"Nem véletlenül mondtam a srácoknak, hogy üldözzük a szökést. Ha mi nem mentünk volna, valószínűleg hazaérnek. Szeretem az ilyen trükkös befutókat, meg a viszonylag rövid sprinteket."
(Caleb Ewan)

Ez jön
A san marinói időfutam, vagyis az első hét egyik, ha nem a legfontosabb napja. Majdnem 35 kilométer a táv, a szakasz vége emelkedik, az összetett esélyesekre komoly feladat vár. 13.05-kor kezdünk az Eurosporton!

A 9. szakasz szintrajza: ITT
A vasárnapi rajtidők: ITT

Hozzászólások